Cullera inverteix 150.000 euros en les seues pedanies

El consistori realitza ara obres d’asfaltat i millora en el Brosquil i construirà un parc biosaludable

 

L’Ajuntament de Cullera duu a terme una important inversió en les seues pedanies. Una injecció econòmica que en el seu conjunt ascendeix a 150.000 euros anuals dirigits a la millora de la qualitat de vida del veïnat d’aquests nuclis urbans del Brosquil, el Faro i el Mareny de Sant Llorenç.

En l’actualitat s’efectuen unes importants obres de millora en la pedania del Brosquil per a asfaltar algunes de les principals artèries del nucli urbà. Aquests treballs corresponen al pla d’inversions de 2021 i es desenvolupen als carrers dels Vaques, Oest B, Nord i en Ermita del Brosquil.

«Fem realitat algunes de les velles reivindicacions de les brosquileres i els brosquilers. Es tracta d’una forta i ferma aposta per a millorar la qualitat de vida, no sols del Brosquil, sinó que també de les pedanies de Cullera, que són una de les nostres prioritats després de l’abandó que havien patit per part d’anteriors governs», ha afirmat el primer edil Jordi Mayor durant la seua visita a les obres en el Brosquil.

«Cada any destinem 50.000 euros a cadascuna de les pedanies per a implementar millores i que els seus habitants se senten part de Cullera», ha remarcat l’alcalde, «independentment d’altres inversions que puguen dur-se a terme en el marc d’altres projectes».

Per part seua, el regidor delegat de l’àrea d’Urbanisme, Bernat Escolà, ha assenyalat que aquestes accions de millora s’havien convertit en «necessàries» segons el parer del veïnat.

Accions

A l’asfaltat dels carrers del centre del Brosquil cal afegir la renovació del parc infantil situat al pati de les antigues escoles. A este se sumarà així mateix un parc biosaludable per a les persones majors que així desitgen usar-lo i mantindre’s en forma.

Les obres consistiran especialment en la modernització i adequació a la normativa europea de l’actual parc infantil existent al pati de les antigues escoles, dotant-lo a més amb una caseta amb tobogan i xarxa.

A més es realitzarà la creació d’un parc biosaludable. Per a este últim està prevista la instal·lació de material de primera qualitat, compost per maquinària com la surf, per a reforçar la musculatura de la cintura així com la flexibilitat i la coordinació del cos.

També s’instal·larà una màquina per al gir de cintura amb la qual poder reforçar la musculatura abdominal i lumbar, millorant la flexibilitat i agilitat de la columna vertebral.

Finalment, també es disposarà en este parc d’una màquina d’esquí de fons que s’utilitza per a reforçar la musculació abdominal i lumbar, millorant l’agilitat i flexibilitat de la columna vertebral i l’articulació dels malucs.