Creu Roja inaugura en Xàtiva una exposició sobre els seus 25 anys de projectes de Cooperació Internacional

La mostra es podrà visitar al Reial Monestir de Santa Clara fins el proper 26 de febrer

Creu Roja va inaugurar el dilluns al Reial Monestir de Santa Clara de Xàtiva una exposició itinerant sobre les línies de treball més importants en Ajuda Humanitària, Cooperació al Desenvolupament i Educació per a la Ciutadania Global que ha desenvolupat amb el recolzament del finançament d’entitats públiques i privades de la Comunitat Valenciana des de 1993.

L’acte va comptar amb la presència de la Directora General de Cooperació Xelo Angulo, l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, la presidenta de Creu Roja Xàtiva Marisa Juan i el president de la Comissió de Cooperació Internacional de Creu Roja en València Carlos Ortega.

Es tracta d’una mostra amb 20 fotografies que resumeixen els projectes més importants desenvolupats per aquesta entitat en diferents països i sectors, com ara el Pla especial pel terratrèmol d’Haití, l’ajuda a la població víctima del conflicte a Síria, l’operació d’emergència pel Tifó Hayan en Filipines, la crisis de refugiat a Europa o el programa de millora de la qualitat de vida de la dona a Burkina Faso.

La mostra es podrà visitar, al Reial Monestir de Santa Clara, fins el proper 26 de febrer.

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà va felicitar a Creu Roja per la seua trajectòria i va manifestar que «s’ha de reconèixer la tasca d’aquesta institució i aquesta exposició servirà per a explicar als nostres veïns i veïnes tot el treball que desenvolupen», al temps que també va destacar «les sinergies que es produeixen entre Creu Roja i Xàtiva. Perquè a la nostra ciutat tenim una seu fixa del Fons Valencià per la Solidaritat, treballant de forma conjunta en matèria de cooperació internacional».

La Directora General de Cooperació, Xelo Angulo, qui també és tinent d’alcalde de la ciutat i ex presidenta del Fons Valencià per la Solidaritat, va declarar en la inauguració que «una de les vessants que més caracteritza a la Creu Roja és eixe desplegament arreu de tots els països del món per tal de fer polítiques de cooperació internacional, que permet a les entitats com la Generalitat Valenciana, realitzar projectes en països que són de difícil accés. En aquests 25 anys s’han invertit molts recursos econòmics i humans per tal de millorar la vida de les persones».

La presidenta de l’Assemblea Local de Creu Roja a Xàtiva, Marisa Juan, va expressar que «des d’aquesta entitat estem molt compromesos en educar i conscienciar sobre com viuen les persones que se situen en altres països i pateixen les conseqüències dels desastres, amb necessitats bàsiques que moltes vegades no queden resoltes, i que en nombroses ocasiones han de fugir de les seues cases no per tindre una vida millor, sinó uns mínims de dignitat».

La mostra es podrà visitar, al Reial Monestir de Santa Clara, fins el proper 26 de febrer.