Cocentaina vol posar fre a l’abandonament d’animals

L’objectiu de les senyals és que la gent prenga consciència de la importància de ser responsables i compromesos amb els animals que adopten

 

L’Ajuntament de Cocentaina ha finalitzat la instal·lació de diferents senyals per conscienciar a la ciutadania sobre la importància de no abandonar animals domèstics i les seues cries.

La regidora de Sanitat, Maite Valls, ha explicat que «aquesta campanya vol fer front a una situació que ens preocupa enormement. L’abandó d’animals és un problema greu que afecta totes les poblacions i que té conseqüències molt negatives per als animals i per a la societat en general. L’objectiu és que la gent prenga consciència de la importància de ser responsables i compromesos amb els animals que adopten i que, en cas que no puguin fer-se càrrec d’ells i les seues cries, busquen alternatives com ara la cerca d’una nova llar a través d’entitats especialitzades en la protecció animal i sobretot, previnguen la criança amb les esterilitzacions d’animals domèstics per tal d’evitar la saturació de les protectores i els albergs animals».

L’Ajuntament de Cocentaina també fa una crida a la ciutadania perquè denuncie qualsevol cas d’abandó d’animals que puga detectar a la localitat. La iniciativa s’emmarca dins de les polítiques que l’Ajuntament està impulsant per a fomentar el benestar animal i la convivència responsable entre les persones i els animals de companyia.