Home Economia Bellreguard acurta en més de 100 dies el període de pagament a proveïdors des del 2015

Bellreguard acurta en més de 100 dies el període de pagament a proveïdors des del 2015

Bellreguard acurta en més de 100 dies el període de pagament a proveïdors des del 2015

L’any 2018 es va tancar amb una mitjana de 14 dies des del registre de les factures, front als 123 amb el qual es va encetar la legislatura

El període mitjà de pagament a proveïdors va baixar en l’Ajuntament de Bellreguard per primera vegada, des que es va instaurar aquesta ferramenta, per baix dels 15 dies en 2018. Fins i tot, per sota dels 10 en un dels trimestres de l’any. Amb això, en el temps transcorregut de legislatura, la reducció del temps que tarda el Consistori en abonar les factures ha estat notable. Quan es va encetar el mandat, en juny de 2015, el període mitjà estava en els 123 dies.

“Fer d’aquesta una prioritat, dotant de recursos humans i materials al departament econòmic de l’Ajuntament, unit a l’esforç dels tècnics de l’àrea i a la millora de les finances municipals gràcies a la gestió realitzada, donen com a resultat allò que és més important per a l’equip de govern de Bellreguard: facilitar la tranquil·litat dels proveïdors amb terminis cada vegada més curts en l’abonament de les factures i, així, que l’Ajuntament no siga mai un obstacle per al desenvolupament econòmic del poble i del seu entorn”, resum el regidor d’Hisenda i Promoció Econòmica, Joan Marco.

El darrer any 2018 es tanca amb un període mitjà de pagament, en el quart trimestre, de 14,12 dies. En el segon trimestre va arribar a ser de només 6,92, uns 116 dies menys que en el tercer trimestre de 2015.

Calcular la mitjana anual dels terminis de pagament al llarg del quadrienni permet, per altra banda, comprovar d’una manera més gràfica la magnitud de l’evolució baixista:

Dels 92,2 dies que, com mitjana, es demorava l’ajuntament en abonar les factures a partir del moment del seu registre, s’ha passat el darrer any a només 13,1 dies. “Podem dir que ens trobem ja en nivells òptims; no obstant això, des del departament d’Hisenda i Promoció Econòmica seguint treballant per mirar d’acurtar encara més aquests terminis”, assenyala Marco.