Arranca la Fira i Festes de Gandia 2021

Com és tradicional, l’alcalde de Gandia ha lliurat aquets matí a la Plaça Major la vara de comandament al Tio de la Porra i a les seues bandes perquè anuncien a les escoles i altres espais de la ciutat que han començat les nostres festes majors.

 

Hui 1 d’octubre ha arrancat oficialment la Fira i Festes de Gandia 2021 amb l’acte tradicional de benvinguda del Tio de la Porra que s’ha celebrat a la Plaça Major, on l’alcalde de la ciutat, José Manuel Prieto, acompanyat de tots els membres de la Corporació local, i amb la presència de diversos mitjans de comunicació, ha lliurat la vara de comandament a aquest personatge emblemàtic, que enguany celebra el seu 150 aniversari, i a les seues bandes perquè es puguen dirigir a les escoles i altres espais de la ciutat per a anunciar que les festes patronals han començat.

Després d’un any d’adversitat on la pandèmia ha estat la protagonista, tornen les nostres festes majors d’una manera enèrgica i vibrant sense perdre de vista el sentit de la responsabilitat. En aquest sentit, a diferència de la celebració habitual d’altres anys, enguany aquesta no ha estat acompanyada per l’exhibició de les bandes a la plaça Major, per tal d’evitar les aglomeracions i complir, així, amb les mesures anti-Covid recomanades per les autoritats sanitàries.

“És un orgull que la ciutat de Gandia puga tornar a sentir el so dels tambors del Tio de la Porra, que és el so de l’esperança. Ens hem marcat l’objectiu amb aquestes festes de contribuir a la idea més important que té una ciutat després d’un temps tan complicat, que era la de la recuperació social, econòmica i també emocional, una recuperació emocional que ve de la mà d’una Fira i Festes distinta, amb contenció, que ens obliga a perseverar en tot allò que hem fet igual de bé en aquest temps difícil”, ha destacat Prieto, qui ha perseverat en el missatge de “protecció, seguretat i responsabilitat individual de cadascú” a l’hora de gaudir d’aquestes festes “per a transitar cap a una nova normalitat”.

La màxima autoritat municipal ha insistit que “hem estat a l’altura com a ciutat, hem complert el que s’esperava de nosaltres en el dificilíssim temps de la pandèmia, i ara no podem malbaratar eixe esforç”.

“Fa uns mesos hauria estat molt difícil haver imaginat poder tindre el Tio de la Porra als carrers d’una ciutat de referència en el sector cultural com és Gandia, que hui inicia la seua reactivació total perquè sense cultura no hi ha futur”, ha declarat el regidor de Cultura, Nahuel González.