Alzira proposa que la Generalitat adopte  mesures més restrictives per a contindre el virus

Es demana la col·laboració de l’hostaleria en el compliment de les mesures.

 

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez ha proposat a la Secretària Autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, que s’apliquen mesures més restrictives a la ciutat i a la comarca, per a fer front a la Covid 19.

Davant l’augment dels contagis, l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez ha demanat més control pel que fa als aforaments i els horaris de limitació de moviment. Gómez ha traslladat la situació “Ens preocupen les dades que tenim tant a la ciutat com a la comarca pel nivell de contagis. Cal saber que en una quarta part de la comarca, se superen els 500 cada 100.000 habitants. Alzira, encara que no arriba a eixa xifra es queda ben a prop amb una incidència de 470 per cada 100.000 habitants. No aconseguim abaixar la corba i per això volem demanar mesures addicionals que exedixen la nostra competència i que elevem a la conselleria per a fer un control d’aforaments i limitació de moviment més exigent”.

Per la seua part, la Secretària Autonòmica ha manifestat que “Des de Salut Pública de la Generalitat hem escoltat les peticions i reivindicacions de l’alcalde d’Alzira, el plantejament està damunt de la taula, ja que les mesures adoptades per Conselleria estan en continua revisió”.

Col·laboració hostaleria

La reunió s’ha produït en l’Ajuntament d’Alzira amb la presència de la regidora de sanitat Gemma Alòs i el Director de Salut Pública del Departament de Salut de la Ribera, José Añó. L’alcalde d’Alzira ha traslladat a Salut Publica la seua preocupació davant la dispersió dels casos en l’àmbit escolar i social a Alzira i la presència de la Covid-19 als camps i magatzems de caquis i cítrics. “Demanem al sector de l’hostaleria la seua col·laboració activa per a assegurar el compliment de les mesures, pel que fa a aforaments, horaris, ús de mascareta, distància o la ventilació. Sabem que estem en un moment molt complicat amb moltes mesures, però cal que tots i totes siguem responsables i fem tot el possible per a complir les mesures”.

Isaura Navarro ha explicat que, en el marc de contacte permanent entre Salut Pública i els Ajuntaments, s’avaluaran les peticions que s’han fet per part d’alcaldia i s’implantaran en la mesura que siguen el menys perjudicials possible per a la ciutadania. Pel moment no es contempla la possibilitat d’un confinament perimetral.