Alzira enviarà un informe de necessitats educatives a la Conselleria

L’Ajuntament ha demanat informació sobre el problema informàtic i comunicatiu amb l’alumnat

La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Alzira, que dirigix Maria Calvo, traslladarà a la Conselleria d’Educació un informe sobre la problemàtica escolar als centres de la ciutat a causa del confinament.

Des de l’Ajuntament s’ha contactat amb tots els centres d’Alzira per a demanar que remeten abans del 7 d’abril les dades de cadascun.

Concretament se’ls ha demanat informació sobre el problema informàtic i comunicatiu amb l’alumnat i les famílies, l’organització educativa dels centres per donar continuïtat al procés aprenentatge del seu alumnat, els materials disponibles i necessitats i qualsevol altra incidència que s’haja de comunicar a la Conselleria.

Per la seua banda, la Conselleria es va comunicar ahir amb els centres per tal de facilitar els instruments necessaris per a poder atendre l’alumnat.

En esta línia, el Ministeri d’Educació i Formació Professional distribuirà a la Comunitat Valenciana 2.744 línies de dades d’alta capacitat (40 GB mensuals) i des de la Generalitat Valenciana s’han adquirit 10.000 tauletes digitals tàctils que portaran incorporades les seues corresponents targetes SIM d’alta per a distribuir entre l’alumnat dels instituts d’Educació Secundària.

El nombre de tauletes que correspon a cada institut es determina en funció de les seues unitats educatives, a més d’un extra de dispositius per als centres amb alumnat amb un índex socioeconòmic més baix.

A més, la Conselleria ha anunciat també l’enviament de 1.700 ordinadors portàtils per als equips directius de tots els centres educatius públics, perquè puguen reforçar el seu treball a distància de coordinació amb el professorat dels seus centres educatius.

Els dispositius arribaran directament a casa de l’alumnat dels instituts que els necessiten. Quan finalitze el confinament els retornaran als seus instituts i quedarà com a material informàtic per a utilitzar en cada centre.