Alzira amplia el cementeri municipal amb nínxols prefabricats i més sostenibles

Es tracta d’un projecte de nínxols prefabricats el que ha suposat que la seua construcció i execució haja sigut més ràpida.

El cementeri municipal d’Alzira compta amb un nou grup de nínxols que incrementa en quaranta-huit les places disponibles actualment. Es tracta d’un projecte de nínxols prefabricats el que ha suposat que la seua construcció i execució haja sigut més ràpida.

Es tracta de vint-i-quatre nínxols dobles i la seua urbanització circumdant, situats en la zona contemporània del cementeri. El nom per a este nou grup de nínxols és «Pas del Pobre».

El projecte ha estat possible gràcies al “Pla d’Inversions 2020-2021” de la Diputació de València, executat segons als ODS de l’Agenda 2030. La parcel·la d’este nou grup de nínxols ocupa un total de 87 m².

El grup presenta tres façanes amb boques de nínxols en la façana principal, desenvolupat en quatre tramades amb nínxols dobles. La solució constructiva s’ha resolt per mitjà de fonamentació superficial formant un engraellat de bigues de fonamentació unides de manera monolítica sobre la qual s’asseguen els nínxols prefabricats de formigó que defineixen la tramada.

Les façanes principals es resolen mitjançant pilastres que sobreïxen de la línia de façana executades amb rajola caravista i pilastres reculades revestides seguint el mateix disseny que en actuacions prèvies. La coberta es resol amb llosa prefabricada de formigó blanc i visera alleugerida en definició de la rematada superior de façana.

El regidor de Serveis Urbans i Obres Públiques, Fernando Pascual, ha manifestat que “El cementeri municipal seguix augmentat les places de nínxols ampliant així els llocs disponibles”. L’edil ha destacat que “Es seguirà treballant en este tipus de nínxols, ja que amb este tipus de construcció se segueixen els objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030”.