Home Actualitat Alcoi inaugura l’Aula Literària Joan Valls

Alcoi inaugura l’Aula Literària Joan Valls

Alcoi inaugura l’Aula Literària Joan Valls

La Regidoria de Cultura segueix treballant per crear noves infraestructures que donen resposta a la intensa vida cultural que existeix a la ciutat. La recent obertura de l’espai de referència «IVAM CADA ALCOI» ha suposat el trasllat de les oficines de la Regidoria a l’antic «Monte de Piedad», oferint noves oportunitats a l’edifici del Centre Cultural Mario Silvestre. Si anteriorment, obria les seues portes la nova Biblioteca de Tirisiti, i es dotava a l’edifici d’accessibilitat, aquesta vesprada s’inaugura un nou espai: l’Aula Literària Joan Valls.

El Centre Cultural Mario Silvestre segueix reinventant-se amb una visió de futur dins de la cultura alcoiana, centrant-se, principalment, en la lectura i volent ser una vertadera Biblioteca Central moderna i útil per a tota mena d’usuaris.

Primer, es va convertir la part de sota en la Biblioteca Tirisiti, es va crear també l’espai per acollir al personal que treballa en el nou projecte digital «Bivia.info» i ara s’inaugura una nova sala, dedicada a la presentació de llibres i reunions del Club de Lectura anomenada «Aula literària Joan Valls».

«Pretenem que la que tots coneixem com Casa de la Cultura quede com a espai de ‘lectura i estudi’ incorporant nous espais i oferint noves possibilitats als usuaris, adaptada a les necessitats que un espai d’aquest tipus té al segle XXI. Per això, després de posar en marxa la Biblioteca Infantil Tirisiti, inaugurem aquesta sala literària. Les presentacions literàries a la ciutat són una constant al llarg de l’any pel qual tindre un espai específic és una bona notícia per al món cultural alcoià. També volem crear un Club de Lectura, que estem segurs que comptarà amb molts adeptes en Alcoi» explica Raül Llopis, regidor de
Cultura.

El nou espai realitzarà la seua primera activitat aquesta vesprada amb la presentació del llibre Joan Valls i la recuperació literària a Alacant del Director de la Xarxa de Biblioteques Municipals, Josep Lluís Santonja. No és casualitat que tant l’aula, com la primera presentació giren al voltant d’una de les figures literàries més importants que ha tingut la ciutat: Joan Valls. L’autor ha rebut, aquesta legislatura, el premi 9 d’Octubre a títol pòstum, i el reconeixement institucional amb la celebració de l’Any Joan Valls, amb diferents activitats i una unitat didàctica dedicada a l’autor, tot coincidint amb els 100 anys del
naixement del literat alcoià.

La regidoria ja està treballant per a desenvolupar el projecte que es vol per a la
tercera planta de l’edifici. «Estem treballant en el projecte per l’última planta,
segur que podem donar encara més notícies positives per a la cultura a Alcoi
d’ací a poc temps» conclou Llopis.