Home Actualitat Albaida dedica el Dia Mundial del Titella als Titelles de l’Illa de Java

Albaida dedica el Dia Mundial del Titella als Titelles de l’Illa de Java

Albaida dedica el Dia Mundial del Titella als Titelles de l’Illa de Java

Els titelles del Wayang seran els protagonistes del Dia Mundial del Titella al Museu Internacional de Titelles d’Albaida (MITA).

Els titelles del Wayang daten del segle XVI i són Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Originaris de la costa nord de Java, baix la influència del teatre de titelles xinès, són titelles fets de fusta en tres dimensions en el cas del Wayang golek i de pell de búfal en el cas del wayang kulit.

Per celebrar el Dia Mundial del Titella s’han programat diverses activitats:

Dijous 21 de març hi haurà una jornada de portes obertes.

El dissabte 23 de març a les 18:30 hores al Palau dels Milà i Aragó hi haurà una obra de titelles d’ombres wayang kulit amb la companyia de teatre El Gecko con botas que ens presenta l’obra «Les ombres que conten contes».

El diumenge 24 de març a les 11:30 hores al museu hi haurà un taller de titelles d’ombres wayang kulit impartit per la companyia de teatre El Gecko con botas.

El dissabte 29 de març a les 19:30 hores s’inaugurarà l’exposició «Els pallassos del Wayang» on es presentaran 5 nous titelles que passaran a formar part de l’exposició permanent del museu.

L’exposició es podrà visitar a la recepció del MITA fins al pròxim 30 d’abril.