Al·luvió de peticions al monestir de les Agustines Descalces de Benigànim perquè resen i allunyen la Covid-19

Les Agustines Descalces, desbordades davant centenars de correus de metges i infermeres que demanen la seua oració

 

Sorpreses per el “al·luvió de peticions”, se les reparteixen entre elles per a atendre-les personalment.

Les monges de Benigànim, únic poble valencià confinat per la pandèmia, reben en el seu monestir contínues peticions d’oració de sanitaris “desbordats”

El monestir de les Agustines Descalces a Benigànim, l’única localitat de la Comunitat Valenciana confinada per la pandèmia, està rebent durant la crisi sanitària “continus correus electrònics de metges i infermeres demanant la nostra oració” segons ha explicat la mare Dolores, superiora del convent.

Va ser tal el “al·luvió de peticions”, sobretot al principi de la pandèmia, enviades per mail “per persones que ni coneixíem i que ens deien que se sentien desbordats i afonats” que van haver d’organitzar-se les religioses d’aquest monestir de vida contemplativa per a poder atendre totes les peticions, ha assenyalat.

Així, les nou monges d’aquest monestir de la Puríssima, San José i la Beata Inés, fundat l’any 1611, es reparteixen els missatges “entre totes les germanes i cadascuna, personalment, es preocupa de demanar de forma particular per una família, un metge o una infermera, o més d’una, per a acompanyar-los a tots amb l’oració, i després, les que manegem Internet, contestem a tots”, explica la superiora.

Igualment, “moltes de les persones que ens van escriure ens han dit tan bon punt, des que vam atendre la seua petició i resem per elles, se sentien més fortes, més unides a nosaltres, i amb nous ànims per a continuar lluitant davant la pandèmia. Perquè és un sofriment molt gran veure com moren punts malalts i sentir-se tan impotent, segons ens diuen”, ha comentat.

A més, les Agustines Descalces del monestir de Benigànim “resem tots els dies perquè acabe la pandèmia, demanem per tots els morts i les seues famílies, i implorem la intercessió protectora de la beata Inés» (Benigànim, 1625-1696).

 

Oferiment d’ajuda

També se succeeixen en el monestir les trucades de telèfon de persones que “pregunten si necessitem alguna cosa, si estem bé i per a demanar-nos que resem molt. Ens diu molta gent, no solament de Benigànim, també d’altres llocs i ens demanen que no baixem els braços, que resem perquè ho necessiten tots molt”, ha afegit la priora.

La superiora de la comunitat ha explicat que elles no tenen por davant aquesta situació perquè “tots estem a les mans de Déu i hem de confiar. Estem convençudes del poder de l’oració. Sabem que sense eixir del nostre monestir, l’oració arriba a tots. Aquesta és la nostra vocació i la nostra manera de viure”, ha subratllat la mare Dolores que insisteix que “continuem estant a la disposició de tot el que necessite el nostre suport i atenció espiritual”.