Així serà el nou i modern hotel de la platja de Gandia

El grup inversor projecta un establiment de quatre estrelles de 120 a 150 habitacions

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, acompanyat pel vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete; l’edil de Turisme, Vicent Mascarell; Carlos Cremades, representant de Rústiques SA; i Pedro Vicente Terrades, en nom de Rioja Salinas, han comparegut en roda de premsa per informar de les darreres novetats sobre el complex hoteler que s’implantarà en un futur a la zona del cinema Tugar.

Una iniciativa que ha estat possible gràcies a un acord en forma de conveni entre el consistori i les empreses Rústiques, SA i Rioja Salinas pel qual es canvia la qualificació urbanística d’una parcel·la de 2.030 metres quadrats de l’antic Cinema Tugar (actualment és dotacional) perquè es puga construir una infraestructura turístico-hotelera. Aquest increment del valor ha estat compensat amb la cessió a l’Ajuntament de la franja de 12.500 m² situada just a l’altra banda del carrer Ribera Baixa, on s’està construint un corredor verd que estarà a disposició de tots els veïns en breu.

L’alcalde de Gandia ha declarat que «estem en un moment clau per al futur de la platja i les seues infraestructures turístiques i volem continuar facilitant l’arribada de noves inversions que ens consoliden com a ciutat turística de referència amb espais com el Baladre, el futur Gandia Arena o els festivals que se celebraran aquest estiu».

Prieto ha informat que l’òrgan ambiental va aprovar aquest dilluns l’inici de la tramitació ambiental per tramitar el Pla de reforma interior per a la modificació de l’ús de la parcel·la i que aquesta puga tenir un ús hoteler. L’edifici que projecten els inversors és un hotel de quatre estrelles amb una quantitat d’entre 120 i 150 habitacions.

«Gandia tenia un dèficit de places hoteleres i estem posant solució a aquest aspecte alhora que la ciutadania recupera i guanya espais» ha incidit la primera autoritat municipal qui ha recordat que en plena pandèmia va ser de les poques ciutats espanyoles capaces d’atreure inversions i obrir un hotel com va ser el Senator.

Per últim, Prieto ha destacat que «la iniciativa privada i la col·laboració entre administracions i empreses són benvingudes. Com a govern estem per fer certeses i fer passos determinants que ens convertisquen en una ciutat turística els 365 dies de l’any».

El vicealcalde s’ha mostrat satisfet per les gestions fetes durant més de dos anys. «Hui es fa un pas important que demostra que estem davant d’una actuació que busca el bé comú. Guanyem a places hoteleres i un corredor verd» «La promoció del turisme i la preservació del Medi Ambient són compatibles i hem de ser capaços d’aconseguir que el medi ambient forme part de la nostra oferta». Alandete ha agraït als inversors la seua predisposició i a l’equip tècnic d’urbanisme la feina feta.

Per la seua banda, Carlos Cremades ha manifestat el compromís de Rústiques com a grup inversor a Gandia. «Portem tota la vida invertint ací i hui presentem una bona notícia. Cada pas que es fa és en benefici de Gandia. Aquesta infraestructura generarà ocupació i riquesa i continuarem mantenint la nostra predisposició per generar noves oportunitats».

Finalment, Pedro Vicente Terrades ha explicat que «després de moltes trobades i reunions podem afirmar que tindrem un edifici hoteler de qualitat amb unes 150 habitacions. Continuarem treballant amb l’Ajuntament per tindre una instal·lació d’aquest tipus perquè la nostra voluntat és ferma».