AECC posa en marxa a Gandia la campanya per detectar i prevenir el càncer de pell

Les proves es realitzaran de forma gratuïta el 30 de juny i el 7 de juliol sol·licitant cita prèvia

 

Aquest matí s’ha presentat la Campanya d’informació i protecció solar per a la salut de la pell a càrrec de la regidora de Sanitat Pública i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, i la presidenta de l’Associació Espanyola contra el Càncer a Gandia, Maribel Codina.

Com la passada edició, i a causa de la pandèmia, s’ha modificat el format per poder complir amb les normatives. D’aquesta manera, el 30 de juny en horari de 10:00 a 11:30 i de 12:10 a 14:00 el Centre de Convivència de Corea albergarà aquestes proves gratuïtes mentre que el dia 7 de juliol el Centre Social Marcel·lí Pérez acollirà aquestes proves al Grau i ho farà amb el mateix horari. Per acudir caldrà sol·licitar cita prèvia telefonant al 96 295 96 47.

Segons paraules de Liduvina Gil, «l’excessiva exposició al sol ens posa en risc de patir cremades i arribar a patir un càncer de pell. Això no vol dir que no ens podem exposar al sol, però sempre hem de fer-ho de manera controlada i aplicant una crema de protecció solar. El càncer de pell és un dels tumors més freqüents i es produeix per l’alteració que pateixen les cèl·lules cutànies causa de l’exposició dels raigs ultravioletes».

Maribel Codina, va voler recalcar que les proves seran realitzades per una Dermatòloga – oncòloga de manera gratuïta i que en cas de detectar alguna anomalia s’informa la persona perquè hi acudisca al seu metge de capçalera. «D’aquesta manera, des d’AECC pretenem agrair a Gandia tota l’ajuda que ens presta any rere any» i ha afegit que «qualsevol persona que note una alteració en la seua pell o en les pigues, hauria d’acudir a aquest tipus de revisions».