Home Actualitat L’hospital de Gandia activa una aplicació per al seguiment de les intervencions quirúrgiques a través del mòbil

L’hospital de Gandia activa una aplicació per al seguiment de les intervencions quirúrgiques a través del mòbil

L’hospital de Gandia activa una aplicació per al seguiment de les intervencions quirúrgiques a través del mòbil

Els acompanyants poden conéixer l’estat del pacient en temps real durant l’operació

L’hospital Francesc de Borja de Gandia ha posat en marxa una nova aplicació
mòbil de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública que permet fer el seguiment de l’estat de pacients que estan sent intervinguts quirúrgicament i que actualitza la informació de manera automàtica a mesura que es desenvolupa el procés quirúrgic.

En el moment en què es produeix el primer contacte amb cada pacient que serà intervingut, se li entrega la indicació de com descarregar fàcilment l’aplicació mòbil a través d’un codi bidimensional. A continuació, introdueix el SIP en el quiosc situat en la sala d’espera i extrau un tiquet amb un codi privat d’identificació.

Si el pacient ho desitja, pot entregar aquesta fulla als seus acompanyants perquè descarreguen l’aplicació i introduïsquen el codi assignat al pacient. A partir d’aquest moment, l’aplicació mòbil va informant dels canvis de l’estat del procés quirúrgic a mesura que es van produint.

D’aquesta manera, les persones acompanyants no necessiten estar de manera permanent en la sala d’espera fins que finalitze la intervenció, ja que poden seguir el procés a través del mòbil, que envia notificacions d’alerta quan la persona intervinguda canvia d’estat. Així, la família pot estar ja preparada per a acompanyar al pacient en finalitzar la recuperació de la intervenció.

El centre ja compta amb pantalles d’informació a través de les quals els acompanyants d’un pacient que està sent intervingut quirúrgicament poden conéixer l’estat en què es troba, siga en la preparació prèvia a la intervenció, en la intervenció mateixa o en l’àrea de recuperació.

Això és especialment important per a pacients que són intervinguts quirúrgicament en les àrees de Cirurgia Major Ambulatòria, on no es produeix un ingrés en hospitalització i els acompanyants han d’esperar fins que el pacient es recupere de la intervenció i puga tornar al seu domicili.

A més d’en el Francesc de Borja, aquest procés de seguiment a través de l’aplicació mòbil s’ha implantat als hospitals de la Plana, General de València, Llíria, La Fe, Sant Joan i l’hospital Provincial de Castelló.

Amb aquesta aplicació mòbil d’humanització, la Conselleria vol facilitar a acompanyants el seguiment del procés quirúrgic del seu familiar. Ofereix informació de pacients sotmesos a una intervenció quirúrgica programada, tant per a pacients hospitalitzats com per als atesos en Cirurgia Major Ambulatòria.