Diumenge s’iniciaran els actes religiosos i centrarà l’atenció la tradicional subhasta amb productes típics i artesanals, a més d’animals, que les i els veïns i comerços porten a l’Església a disposició de la mateixa
Amb més de deu metres d’altura, la crema de la foguera és l’acte central de les festes en honor al Patró de Fontanars, les quals es van iniciar dissabte passat amb la ‘plantà’ i que segueixen aquest cap de setmana, amb activitats pensades per a tots els públics.
Fontanars dels Alforins es prepara per a un dels actes més emblemàtics de la població: l’encesa de la foguera en honor al seu patró, Sant Antoni. Amb una alçada superior a 10 metres, és l’element més important d’aquesta festivitat, tot i que també s’ofereixen activitats per a tots els públics.
A més de la tradicional benedicció d’animals, aquest dissabte al matí estarà dedicat als més menuts, a través d’un passacarrer de circ i ludoteca Picnic. A la vesprada, ‘la cercavila amb Cabets’, a càrrec de l’agrupació ‘Els Bessons’, convidarà la població a eixir als seus carrers, i després, li seguiran una missa i, finalment, a les 20.15h. la benedicció i crema de la foguera que, des de dissabte passat, ja presideix la plaça Verge del Rosari. Després, ja entrada la nit, tindrà lloc el ‘Porrat’ i, a les 02:00. la ‘coetà’, en aquest mateix espai.
Diumenge s’iniciaran els actes religiosos i centrarà l’atenció la tradicional subhasta amb productes típics i artesanals, a més d’animals, que les i els veïns i comerços porten a l’Església a disposició de la mateixa. La festa conclourà a la vesprada amb la benedicció dels animals i una processó del Sant Patró pels carrers del municipi.
La principal novetat aquest any és la incorporació de dones a la ‘Junta de Fàbrica’, l’agrupació que s’encarrega de preparar la llenya i muntar la foguera. La ‘Junta de Fàbrica’, juntament amb l’Ajuntament de Fontanars dels Alforins, organitzen els actes commemoratius en honor a Sant Antoni.
Hi ha constància documental que aquesta foguera es construeix des de 1941. A poc a poc i, a través dels anys, la foguera s’ha anat perfilant de manera més elaborada i cada vegada més gran fins arribar a les dimensions actuals.
Típic és la «solta de cohets» i la «torrà de carn» durant la matinada, en què la foguera es manté encesa.