La nova instal·lació augmentarà la garantia de subministrament als 120.000 clients de la seua àrea d’influència
Les obres de la subestació elèctrica de Sanxo Llop conclouran a la fi de desembre i permetran millorar les condicions de subministrament per a la ciutadania i el teixit empresarial. Així ho ha afirmat la Secretària Autonòmica d’Economia Sostenible i Sectors Productius, Empar Martínez durant la seua visita a les instal·lacions que Xarxa Elèctrica i i-DE, empresa distribuïdora d’Iberdrola, està construint a la nostra ciutat. Cal recordar que Xarxa Elèctrica, propietària de la línia i de les instal·lacions de 220KV, aporta una una inversió de 17 milions d’euros a aquesta obra, mentre que i-DE, propietària de les instal·lacions de mitjana tensió, finança aquesta actuació amb 12’3 milions d’euros.
Durant la visita, la Secretària Autonòmica ha estat acompanyada per l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; la delegada de Xarxa Elèctrica en la Comunitat Valenciana i Murcia, Maite Vela; la directora d’i-D’En la Comunitat Valenciana, Ana Lafuente; a més d’altres membres de la corporació municipal; el vicepresident de FAES, Guillermo Mayor i altres representants empresarials.
Col·laboració empresarial
Empar Martínez ha explicat que durant tot el procés de disseny i posada en marxa d’aquesta infraestructura han comptat amb la col·laboració empresarial, la qual cosa ha permès, deia, “identificar exactament quals eren les necessitats i enfocar la solució a aquests problemes. A més, aquesta planificació ha permès augmentar l’eficàcia i reduir els terminis de l’obra per a intentar generar les menors molèsties possibles” i ha recordat que, malgrat les dificultats derivades de la crisi de subministraments, les empreses estan complint els terminis per a aconseguir l’objectiu final: “millorar les condicions de subministrament per a la ciutadania i el teixit productiu”.
José Manuel Prieto ha informat que les obres avancen a bon ritme i que tant les actuacions de soterrament de la línia i estesa de cable com la pròpia subestació finalitzaran al desembre d’enguany, com estava previst. La primera autoritat municipal ha recordat que es tracta d’una inversió de 30 milions d’euros que ve a satisfer una demanda històrica de la ciutadania.
“Ara era el moment d’executar aquesta obra. Havíem de preparar-nos per a eixir de la pandèmia i les conseqüències de la guerra. És ara quan hem de generar oportunitats, retenir el talent i crear llocs de treball de la mà del sector privat”, ha afirmat la primera autoritat municipal.
Prieto ha explicat que aquesta obra “no haguera sigut possible sense la implicació de tots, de les administracions i de la inversió del sector privat i ara, la ciutat aquesta en condicions d’atraure empreses que esperem que puguen començar a implantar-se en el sector de Sancho Llop a partir de desembre”.
Per part seua, Maite Vela ha informat que les obres avancen a bon ritme i que es mantenen els terminis anunciats a l’octubre de 2021. Vela ha confirmat que l’obra civil està completada al 99% i l’estesa del cable al 77%. «La previsió és que a principis de desembre estiga acabat tot això, com estava anunciat. La delegada de Xarxa Elèctrica en la Comunitat Valenciana i Murcia ha afegit que la subestació compta amb una tecnologia compacta, no convencional, que permet la màxima integració amb l’entorn i el millor aprofitament de l’espai».
Finalment, Ana Lafuente, ha afirmat que “la injecció de potència que aportaran els nous transformadors de la subestació garantirà a curt, mitjà i llarg termini les necessitats de proveïment elèctric en la zona. Tenim planificades 15 noves línies elèctriques de distribució, totes elles subterrànies i amb tecnologia de xarxa intel·ligent, que permetran atendre la nova demanda de la zona i augmentar la garantia de subministrament als 120.000 clients de l’àrea d’influència de la subestació. A més, aquesta instal·lació és vital per a fer costat al teixit empresarial de la zona, amb qui s’ha treballat conjuntament per a definir les necessitats i guanyar en resiliència davant fenòmens meteorològics adversos, ja que permetrà una major capacitat de maniobra en la xarxa elèctrica”.