Home Comarques La Safor Experts en compostatge imparteixen una jornada formativa a Benifairó

Experts en compostatge imparteixen una jornada formativa a Benifairó

Experts en compostatge imparteixen una jornada formativa a Benifairó

El divendres 22 de novembre, l’ajuntament de Benifairó de la Valldigna, junt amb la Universitat Miguel Hernández i la Generalitat Valenciana, organitzen una jornada sobre compostatge. El curs es dividirà en dues part, un dedicat a l’agrocompostatge, i l’altre al compostatge domèstic.

La jornada s’emmarca dins del projecte Agrocompostaje (www.agrocompostaje.edu.umh.es), el qual és una iniciativa de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana i la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

S’articula a través d’un conveni de col·laboració entre ambdues des del 2017. Inclou accions de formació, acompanyament, demostració i transferència en compostatge a tot el territori valencià.

El ponents de la jornada són Raul Moral Herrero, Catedràtic d’Edafologia i Química Agrícola, Universitat Miguel Hernández d’Elx. Dirigeix ​el grup de Recerca Aplicada en Agroquímica i Medi Ambient de la Universitat Miguel Hernandez, amb àmplia activitat investigadora en l’entorn de la utilització agrícola de residus orgànics i el compostatge, desenvolupament de substrats i bioproductes i l’avaluació de la seva utilització en termes mediambientals , econòmics i tecnològics. És el Responsable del projecte Agrocompost. Ana García Rández, enginyer Agrònoma i investigadora col·laboradora en el projecte Agrocompost.

El temes a desenvolupar en la jornada són: la importància de la matèria orgànica en l’agricultura, fonaments d’agrocompostatge, els residus domiciliaris i el compostatge a casa.