L’ajuntament i els hostalers oferixen este divendres un showcooking i degustació gratuïta del plat
Nova York, Tòquio, Londres, Moscou, París, Milà, Quito, Rotterdam, Zuric… i Cullera. La capital turística de la Ribera se suma este 20 de setembre als actes mundials amb motiu de la segona edició del World Paella Day, una jornada en la qual es dóna a conéixer a escala mundial el plat més internacional de la gastronomia espanyola.
La regidoria de Turisme que dirigix Débora Marí, en col·laboració amb l’Associació
Empresarial d’Hostaleria de Cullera, presidida per Juan Femenía, han preparat un
showcooking i una degustació gratuïta de paella valenciana per a turistes i veïns.
Els actes tindran lloc en la plaça de la Constitució (Oasi) a partir de les 12 del migdia. En
primer lloc, es farà una demostració culinària amb la col·laboració de l’empresa local Arròs Senyorial. Els assistents podran conéixer de primera mà com es cuina una paella
valenciana a l’estil de Cullera, és a dir, sofregida.
Posteriorment, més d’una desena de restauradors locals cuinaran paelles per tal que el
públic les puga degustar de forma gratuïta. La festa de l’arròs se suma a la programació que arreu de tot el planeta s’ha preparat per a posar en valor el plat estrela de la gastronomia valenciana i espanyola. És la primera vegada que Cullera participa en este esdeveniment amb epicentre a la ciutat de València.
Però també hi haurà representació cullerenca en altres parts del planeta. L’alcalde i
diputat provincial de Turisme, Jordi Mayor, assistirà amb Débora Marí als actes
programats en la seu de la UNESCO de París per a donar a conéixer la paella.
El Dia Internacional de la Paella és un reconeixement al plat més universal de la
gastronomia de València. Un dia en què els valencians compartixen el seu gran plat amb
la resta del món per a celebrar, més enllà de receptes i ingredients, la internacionalitat
d’aquest. Un menjar d’humil origen valencià que ha traspassat totes les fronteres. Amb
huit milions de recerques anuals en internet, que el convertixen en el quart plat més
important del planeta.
Marí ha assenyalat que Cullera se suma a les grans ciutats del món en la celebració
d’este dia el que suposa una nova aposta promocional del consistori i la marca Visit
Cullera per un dels pilars de l’oferta turística de la ciutat, la gastronomia.
En eixe sentit, ha agraït la implicació del sector hostaler local i del sector empresarial local
en general «per unir esforços en l’objectiu comú de continuar posicionant a Cullera com
un referent gastronòmic de la Comunitat Valenciana».