Home Alzira 42.000 persones es vacunen contra la grip a La Ribera

42.000 persones es vacunen contra la grip a La Ribera

El Departament de Salut de la Ribera ha vacunat ja a un total de 41.778 persones davant la grip, des que es posara en marxa la campanya, el darrer 22 d’octubre.

D’esta manera, s’ha vacunat ja al 61% dels majors de 64 anys, el grup de risc més important on està recomanada la vacunació contra la grip. Cal destacar que s’ha incrementat, així mateix, en prop d’un 10% la vacunació de persones que resideixen en institucions tancades (residències de la Tercera Edat, etc.).

Estos alts nivells de vacunació són fruit de les actuacions que el Departament de Salut de la Ribera ha realitzat per difondre la campanya de vacunació i fer-la accessible als grups de risc de la comarca, així com a la implicació i treball desenvolupat, principalment, pels professionals d’Infermeria d’Atenció Primària.

En este sentit, cal recordar que el Departament de Salut va enviar, a l’inici de la campanya, 51.000 cartes personalitzades a les persones majors de 64 anys, oferint-los data i hora per vacunar-en el seu centre de salut.

Segons han destacat des de la Direcció d’Infermeria d’Atenció Primària, «esta campanya de remissió de cartes amb data i hora es realitza en este Departament de Salut des de fa més de 20 anys, abans fins i tot de la posada en marxa de l’Hospital d’Alzira, i és un signe distintiu de la campanya de la vacunació a la nostra comarca».

D’esta manera, s’evita als pacients cues i esperes innecessàries i s’agilitza la feina dels professionals sanitaris.

La campanya de vacunació encara està en marxa, de manera que si un ciutadà inclòs en un dels grups de risc on és recomanable la vacunació no s’ha vacunat i vol fer-ho, només ha d’acudir al seu centre de salut amb la seua targeta SIP per sol·licitar la vacunació.

Grups de risc

El Departament de Salut de la Ribera compta amb una provisió inicial de 47.700 dosi de vacuna remeses des de Salut Pública, per a la campanya de vacunació 2018-2019.

La vacunació enfront de la grip està recomanada, a més d’en persones majors de 64 anys, en malalts crònics cardiovasculars o respiratoris, malalts renals, immunodeprimits, diabètics o amb obesitat mòrbida.

Així mateix, s’inclouen entre els grups de risc a les dones embarassades, treballadors sociosanitaris, persones que tenen cura d’altres que pertanyen a algun grup de risc, i xiquets i adolescents, d’entre 6 mesos a 18 anys, que reben tractament prolongat amb àcid acetilsalicílic, per la possibilitat de desenvolupar una síndrome de Reye, així com els membres de forces i cossos de seguretat, entre d’altres.

Mesures de prevenció
A més de la vacunació, entre les mesures de prevenció que s’han de seguir per evitar el contagi de la grip, figuren: rentar-se les mans amb freqüència; tapar-se la boca i el nas amb un mocador de paper o amb el braç en tossir o en esternudar; mantenir una higiene adequada, netejar més freqüentment les superfícies, poms de les portes i objectes, ventilar sovint les habitacions, i evitar compartir gots o coberts que hagen pogut estar en contacte amb saliva o secrecions.

Cal no oblidar, tampoc, la mesura bàsica de portar una vida sana, alimentant-se adequadament, fer activitat física i evitar les begudes alcohòliques i el tabac.