Home Actualitat 1.200 efectius vetlaran per la seguretat dels Moros i Cristians d’Alcoi

1.200 efectius vetlaran per la seguretat dels Moros i Cristians d’Alcoi

1.200 efectius vetlaran per la seguretat dels Moros i Cristians d’Alcoi

L’Ajuntament inicia una campanya contra les agressions masclistes

Els responsables dels diferents cossos i organismes que s’encarreguen d’atendre les incidències al llarg de la trilogia festera han repassat els recursos amb què comptaran durant aquestes dates; un dispositiu que enguany comptarà amb 1.200 professionals sumant tots els torns dels tres dies de Festes, a més de la vespra del Dia dels Músics.

Conformen aquest dispositiu els efectius de la Policia Nacional (dels quals, alguns operaran de paisà actuant al Centre i també a zones de la perifèria, polígons industrials i disseminat); efectius de la Guàrdia Civil en tasques de vigilància del trànsit als voltants i accessos de la ciutat i també de l’entorn natural amb el Seprona, a més del control de la pólvora en la seua distribució, al Baradello de Moya; agents de la Policia Local operaran durant els quatre dies de Festes, efectius de Bombers amb 9 vehicles, efectius de Creu Roja amb 11 vehicles, operaris d’Obres i Serveis, més de 100 voluntaris de Protecció
Civil, i un dispositiu especial per atendre urgències hospitalàries format per més de 150 professionals de l’Àrea de Salut.

Tal com ha indicat el l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés «la reunió ha aprofitat per a coordinar el dispositiu que s’encarregarà de que tots tinguem unes bones festes de Moros i Cristians, i que es puga desenvolupar la festa amb tranquil·litat i bona organització».

Per la seua part el regidor de Seguretat, Raül Llopis ha confirmat que aquest any repetirem el sistema a l’hora de procedir amb el repartiment de pólvora, que aquest any es realitzarà a l’alberg del Baradello de Moya amb totes les garanties de seguretat». Cal destacar que aquest any hi haurà 5466 quilos de pólvora per a l’alardo.

Com els darrers anys la Guàrdia Civil farà controls de drogues, a banda dels controls d’alcoholèmia. I, en conjunt, es prestarà especial atenció no només a la zona del Centre, sinó que es desenvoluparan serveis especials a tots els barris, a polígons i a les urbanitzacions.

La reunió presidida per la Subdelegada del Govern també ha tingut la presència de l’alcalde Toni Francés i dels edils Raül Llopis i Aroa Mira. Tots els grups municipals han estat convidats també a la reunió de la mà dels seus representants. D’altra banda també han fet acte de presència membres del departament d’emergències i protecció civil, de la policia local d’Alcoi, de l’Associació de Sant Jordi, de l’Assemblea local de la Creu Roja, del consorci de bombers d’Alacant, de la policia autonòmica d’Alacant i del subsector de la Guàrdia Civil de Trànsit.

CAMPANYA PER EVITAR LES AGRESSIONS MASCLISTES
Aquestes festes es farà una campanya per evitar les agressions masclistes per
segon any consecutiu a les Festes de Moros i Cristians. L’objectiu és prevenir a
la ciutadania sobre el risc de les agressions sexistes, Alcoi disposarà durant els
dies de festes de tres punts informatius on es podran denunciar actes d’assetjament. Aquests tres punts informatius es trobaran a la Glorieta, al passatge Sant Agustí i a la plaça de correus, cadascun dels quals estarà atés per dos alumnes procedents del cicle superior de Tècnic d’Inserció Laboral i del cicle superior de Promoció d’gualtat; 12 en total. La novetat és que s’ampliarà amb horari de matí i vesprada.

Als punts de consulta es rebrà assessorament, es donarà a conèixer el protocol
d’actuació en cas d’agressions sexistes, i es repartiran polseres morades amb
la llegenda «Alcoi diu NO és No. Contra les agressions sexistes som una veu»,
nom que, d’altra banda, rep aquesta campanya.