Xeresa reclama un nou accés al municipi pel col·lapse que pateix l’entrada per l’autopista

Denuncien que la A-38 està paralitzada

Aquesta actuació ve reivindicant-se des d’alguns anys enrere al Ministeri de Foment, i, a més s’han fet les gestions des del Consistori presentant durant els darrers exercicis pressupostaris esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat perquè incloguen una solució per a millorar l’accessibilitat al poble.

En este moment les obres de l’autovia A38 estan paralitzades (tram Favara-Xeresa) i pendents d’execució fins no se sap quan.

El govern de Xeresa és conscient que l’únic punt d’accés a Xeresa ha vist incrementat el trànsit des que es va produir l’alliberament de l’autopista en gener de 2020.

Així doncs, actualment sols hi ha una única entrada/eixida a Xeresa que al mateix temps és també l’accés a l’A38, l’accés a l’AP7, l’accés la marjal de la Safor i l’accés a la zona nord de la platja de Gandia.

Per a més complicació, quan és temporada de fortes pluges este accés queda inundat i encara que és durant un breu espai de temps, no deixa de ser un problema afegit a la resta que ja s’han esmentat.

En definitiva, és imprescindible un accés alternatiu per a evitar les retencions de vehicles a l’entrada/eixida del poble, tal com va ocórrer per exemple la nit de dimarts d’aquesta mateixa setmana durant les fortes pluges en el tram horari de 22.30 h a 23.30 h.

Des de l’Entitat s’insta al Ministeri i Demarcació de Carreteres del territori valencià que entre en el fons de la qüestió i solucione definitivament el problema d’accessibilitat al municipi.