Xàtiva llança el joc “L’enigma dels Borja” per animar les visites turístiques

El joc consisteix a cobrir un recorregut i desxifrar deu endevinalles per entrar al sorteig de premis per bescanviar al comerç i l’hostaleria local

L’Ajuntament de Xàtiva, a través de la Regidoria de Turisme, ha llançat una campanya promocional per incentivar el turisme i l’activitat comercial i hostalera al municipi, amb l’eslògan ‘El teu destí és aquí’. A més de la publicitat institucional, la campanya inclou accions d’animació al carrer i la posada en marxa del joc ‘L’Enigma dels Borja’, que permetrà als participants descobrir el ric patrimoni que atresora Xàtiva d’una manera diferent i divertida.

 

Dos animadors socioculturals caracteritzats amb vestits del Renaixement donaran a conèixer Xàtiva als visitants i explicaran alhora la temàtica del joc ‘L’Enigma dels Borja’. Aquest joc interactiu, i alhora presencial, consisteix en la realització d’un recorregut a peu per punts emblemàtics de la ciutat on els participants hauran de desxifrar una endevinalla per poder resoldre l’enigma en qüestió.

 

Alguns dels llocs d’interès que recorre ‘L’Enigma dels Borja’ són la Casa Natalícia d’Alexandre VI, l’església de Sant Pere, el retaule de la Casa Artigues o la Col·legiata Basílica de Santa Maria, llocs tots vinculats al llinatge dels Borja o amb presència de referències a la universal nissaga xativina.

 

Premi de 200 euros

 

Per participar en aquesta iniciativa els visitants i veïns de la localitat hauran d’accedir a la pàgina web https://elenigmadelosborja.com i resoldre les deu endevinalles proposades. Els participants que desxifren correctament les endevinalles i resolguen l’enigma entraran al sorteig d’un premi de 200 euros per utilitzar als comerços i establiments hostalers de Xàtiva que s’hagen sumat a la campanya, a més d’una visita guiada al castell i una visita a tricicle elèctric.

 

La primera activitat d’animació, amb un gran èxit de participació, ha tingut lloc aquest cap de setmana coincidint amb la inauguració del Betlem Monumental.