Home Actualitat Xàtiva implanta policia de proximitat en sis barris

Xàtiva implanta policia de proximitat en sis barris

Xàtiva implanta policia de proximitat en sis barris

La mesura pretén aproximar a la ciutadania el servei de Policia Local i servir d’interlocutor entre l’Ajuntament i els veïns

Des de dilluns 7 de gener, està en funcionament el nou servei de policia de barri de la Policia Local de Xàtiva. Es tracta d’una de les millores de servei que es contemplava implantar en la present legislatura. L’objectiu de la mesura és aproximar a la ciutadania el servei de policia municipal i impulsar el paper dels seus agents com a interlocutors entre l’Ajuntament i els veïns i veïnes de Xàtiva.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Mariola Sanchis, explica que “la policia de barri està basada en una filosofia eminentment preventiva, en la que prima el tracte directe amb els veïns, l’auxili, l’ajuda personal, la recerca de solucions als problemes immediats, així com la integració amb el veïnat on es desenvoluparà la seua funció. És una estratègia adequada per a respondre a la demanda social de seguretat, oferint un servei de qualitat. Facilita una integració del policia en el marc social on desenvolupa la seua funció”.

Les tasques principals que durà a terme la policia de barri, a banda de les actuacions en matèria de seguretat ciutadana que li són pròpies, consistiran en patrulles pels barris perifèrics de la ciutat, on es mantindran contactes regulars amb comerciants i associacions de veïns, supervisió d’obres o intermediació en la resolució de problemes de comunitats de veïns que afecten a l’Ajuntament, tractant sempre d’incentivar el tracte directe i servint com a font d’informació de cara als distints departaments municipals.

Per a la implantació del servei, s’han dividit els barris perifèrics de la ciutat en 6 zones: Hort de Mora-Raval, Sant Pere-Sant Josep, Ardiaca-Ànimes, Barri Nord Oest, Selgas-Barri del Carme i Grup Casesnoves-La Bola. El servei estarà cobert inicialment per 4 agents, 2 en horari de matí i 2 en horari de vesprada, que se sumaran a les patrulles habituals de Policia Local i que aniran cobrint, regularment i successiva, les sis zones d’actuació, de manera que es garantisca una presència policial continua en els barris de la ciutat.