Xàtiva estudia ampliar a les vesprades el servei de soterrament

La manca d’aquest servei obliga als familiars a haver d’esperar fins a dos dies per tal de poder efectuar aquest últim tràmit

L’Ajuntament de Xàtiva està estudiant de cara al 2020 l’ampliació de l’horari de realització de soterrament a les vesprades, segons ha indicat el regidor de Cementeri Ignacio Reig.

Entre les qüestions que s’estan plantejant està la negociació per tal d’incrementar la disponibilitat dels treballadors del cementeri per tal d’atendre els decessos que es produeixen de vesprada, i que hui en dia provoquen que es demore fins a 48 hores el soterrament corresponent, obligant a una vetla més extensa. Fins ara s’ha produït la circumstància que, al no haver transcorregut 24 hores des del moment de la mort, el soterrament s’havia de posposar fins al dia següent, amb les conseqüents molèsties per a familiars en aquest últim tràmit.


Les funeràries consultades pel consistori també s’han mostrat a favor, ja que d’aquesta manera es produirà un estalvi considerable d’energia en les seues instal·lacions, especialment en els mesos d’estiu.


«L’increment d’aquests serveis està previst per al 2020, perquè hem detectat que la manca de servei de soterrament per les vesprades moltes vegades obliga als familiars a haver d’esperar fins a dos dies», ha expressat el regidor de Cementeri Ignacio Reig, qui ha afegit que «després de consultar-ho amb els professionals i els familiars, creguem
que serà molt positiu que una vegada es produïsca el decés d’una persona, es puga soterrar al dia següent estalviant malestar tant a nivell personal com econòmic».