Una passarel·la sobre la CV-50 completarà la via verda entre Alzira i Tavernes

Per a la seua instal·lació es tallarà la carretera des de les 22 hores del dijous, 23 de març, fins a les 7 hores del divendres, 24 de març

El regidor de Medi Ambient, Pep Carreres, acompanyat del gerent de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Sergi Machí, i del tècnic de la mateixa entitat, David Clemente, han presentat en roda de premsa les obres que es realitzaran a la CV-50 amb motiu de la instal·lació de la passarel·la que connectarà les dos bandes de la via verda. 

Pep Carreres, regidor de Medi Ambient, ha explicat que el tall de la carretera es produirà des de les 22 hores del dijous, 23 de març, fins a les 7 hores del divendres, 24 de març. El trànsit de vehicles pesants i vehicles particulars haurà d’anar per Favara. Ha agraït el treball dels tècnics de la Mancomunitat amb els de Conselleria i l’empresa que farà la instal·lació per tal de reduir els terminis, ja que inicialment es preveia un tall de 3 dies i s’ha aconseguit que els treballs es facen en una nit.

Carreres també ha dit que: “Enguany es culminarà el tram Alzira- Carcaixent Tavernes amb l’obra de la redona de la CV-50 de l’encreuament amb el British School i l’Hospital de La Barraca. Així mateix, en uns dies tindrem el disseny de la connexió del carril bici d’AMCOR amb el pont de l’Estret que és l’eixida d’Alzira cap a la mar amb mobilitat sostenible”.

Inversió de 3,2 milions

David Clemente, tècnic de la Mancomunitat de la Ribera Alta, ha detallat qüestions tècniques: “El que es col·locarà és el tram central de la passarel·la, que és metàl·lica i té una mida de 16 metres. El tram que es tallarà és des del barranc de l’Estret, és a dir, on està la confluència de la CV-50 amb la CV-507 fins a La Barraca d’Aigües Vives. Hi han hagut reunions amb la policia i la Guàrdia Civil per tal de fer un reforç dels senyals que també es posaran i també s’ha informat La Galiana Ressort, a Vithas i al British School del tall.” Per últim, ha dit que “si tot va bé es procurarà finalitzar els treballs abans de l’horari previst”.

Sergi Machi, gerent de la Mancomunitat de la Ribera Alta, ha remarcat que “és un dia molt important per a nosaltres perquè este anunci és un punt i seguit de l’encàrrec que en el seu moment ens va fer l’Ajuntament d’Alzira. Cal tindre en compte que s’han invertit 3,2 milions d’euros en este projecte dels quals 2 són de l’Estat, més de 600.000 € els ha invertit l’Ajuntament d’Alzira i la resta ha vingut amb les aportacions de l’Ajuntament de La Barraca, l’Ajuntament de Carcaixent, la Diputació de València i la mateixa Mancomunitat. A finals d’abril estarà totalment acabat el projecte que té un total de 29 kilòmetres.”

També ha estat a la roda de premsa el director de l’obra, l’enginyer Javier Segura.