El volum relata la vida del sant que va ser «protector, taumaturg, posseïdor de sabers curatius i perseguit per l’Imperi Romà»
L’Associació Cultural Tries Titelles ha creat el conte ‘Blai de Sebaste’. Aquest conte ha sigut editat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Potries, l’Associació Teixim Potries, l’Àrea de Cultura de la Diputació de València i la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana.
La presentació oficial serà el pròxim dissabte 26 de gener a les 18 h en la Casa de Cultura de Potries, a dintre dels actes del Porrat de Sant Blai.
El novembre de 2013 un grup de veïns i veïnes de Potries, impulsat per la regidoria de cultura de l’Ajuntament de Potries, creen l’obra de titelles «Sant Blai i la seua relíquia».
L’objectiu era representar-la per al públic que visita el poble amb motiu del Porrat de Sant Blai. Amb un toc d’humor i irreverència conta la vida de Blai, bisbe de Sebaste, sant i patró de Potries i tradicionalment protector de les malalties de la gola.
El febrer de 2015 es formalitza l’Associació Cultural Tries Titelles, una associació sense ànim de lucre que té per objectius la difusió de la tradició oral local de Potries i els pobles del voltant mitjançant la creació d’obres de teatre que usen les titelles com a principal element expressiu, i especialment la promoció de les titelles com a eina educativa en la nostra llengua.
A partir d’aquesta peça teatral l’Associació Cultural Tries Titelles ha creat el conte «Blai de Sebaste». Un conte basat en una història real, de la que en realitat se saben pocs detalls, però que podria representar la història de moltes persones que van patir persecució al llarg de la història de l’Imperi Romà, amb l’excusa de la seua religió.
Protector, taumaturg, posseïdor de sabers curatius, Blai conjuga amb el cristianisme alguns elements bàsics del paganisme que en aquest temps encara estaven molt presents a la vida de les comunitats.