Les obres del nou Centre de Salut d’Oliva s’iniciaran abans que acabe l’any

El nou Director General d’Alta Tecnologia, Inversions i Infraestructures de la Conselleria de Salut Pública, Jaime Peris ho va anunciar ahir en una reunió informativa a Oliva

“A Oliva, començaran les obres del nou Centre de Salut de Sant Francesc abans de que acabe l’any”. Així ho va anunciar el nou Director General d’Alta Tecnologia, Inversions i Infraestructures de la Conselleria de Salut Pública de la Generalitat Valenciana, Jaime Peris, en una reunió informativa per a veïns i veïnes a Oliva.

Aquest encontre va tenir lloc ahir, a les 20 hores al Centre Social de Sant Francesc i va estar presidit per la Secretària General del PSPV d’Oliva, Ana Morell, qui va presentar a la Secretària General dels socialistes de la Safor-Valldigna, Liduvina Gil i al propi Director General d’Alta Tecnologia.

Reivindicació històrica

A la reunió van assistir militants i simpatitzants del grup municipal així com ciutadania en general, per tal d’escoltar com evoluciona l’expedient del nou Centre Sanitari que es construirà a la ciutat d’Oliva. Finalment, després de molts anys de reivindicació de la ciutadania i gràcies a les gestions del regidor de Salut de l’Ajuntament d’Oliva, Miguel Monzonís, primer amb reunions de treball amb la Secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés, fent un seguiment exhaustiu de l’estat de l’expedient del projecte del centre de Salut i ara, amb Peris, ha aconseguit passar de tindre sols una memòria tècnica a estar a unes setmanes de licitar les obres.

Segons Peris, “les obres començaran abans de que acabe l’any 2022 perquè el procés, en aquests moments, està en la imminent licitació de les obres que es farà, previsiblement al mes de setembre i en dos o tres mesos màxim, començaran les obres” anunciava el Director General.

Aquest projecte, s’ha millorat i és molt més ambiciós que el que hi havia en un principi, ja que s’ha passat d’un pressupost de 2’5 milions d’euros, amb 13 especialitats i una urgència a un pressupost de 3’8 milions d’euros i veure’s incrementades totes les especialitats amb equipaments sanitaris adaptats a possibles futures pandèmies així com més dotacions d’urgències.

En l’esdeveniment, han manifestat la seva il·lusió per aquest projecte i tots els que s’han dut endavant en matèria sanitària des que va entrar en el govern de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.  “La diferència entre complir i no complir la paraula donada, la marquem les persones que estem darrere de la figura pública que som. Nosaltres si diguem que anem a fer un Centre de Salut nou al Barri de Sant Francesc, el fem. Per això estem hui ací, per explicar-ho i confirmar-ho als nostres veïns i veïnes”, va expressar Morell en un moment de l’acte.