Gran èxit de públic de les V Jornades sobre la Fibromiàlgia d’Oliva

Les jornades van ser presentades per la presidenta de l’Associació, Luisa Arias i pel regidor de Salut, Miguel Monzonís i va comptar amb la presència de la vicealcaldessa d’Oliva, Ana Morell.

Les V Jornades sobre la Fibromiàlgia que es van celebrar dissabte a Oliva van tenir un gran seguiment de públic presencial i també de forma telemàtica. Més de mig centenar de persones van seguir les dues ponències, tant de la doctora Laura Isabel Arranz com la del doctor José Alegre. Les jornades van ser presentades per la presidenta de l’Associació, Luisa Arias i pel regidor de Salut, Miguel Monzonís i va comptar amb la presència de la vicealcaldessa d’Oliva, Ana Morell.

En l’inici de les conferències, va prendre la paraula la presidenta de l’Associació, Luisa Arias i va agrair a totes les persones que allí es trobaven per a seguir les dues ponències i també a les quals el van poder seguir en directe per streaming a través de la pàgina de Facebook de l’Ajuntament d’Oliva. A més, també va destacar la gran implicació de l’Administració local, amb el regidor de Salut al capdavant, Miguel Monzonís qui sempre respon a la nostra crida per a la celebració de les jornades sobre aquesta malaltia, encara poc coneguda.

Per part seva, el responsable de l’àrea de Salut Pública del consistori, va agrair a AFISA el seu incansable treball per donar visibilitat al col·lectiu i el seu caràcter constructiu en la millora de les seves condicions de vida i de salut.

La primera de les conferències va versar sobre la relació entre els trastorns gastrointestinals i el dolor crònic destacant la importància d’un bon diagnòstic per a poder fer un correcte tractament dietètic. La doctora Arranz, nutricionista i dietista, va explicar que per a cuidar la salut intestinal hem de procurar la ingesta habitual de vegetals de tots els tipus, sobretot fruites i verdures de tots els colors, iogurt com a font de probiòtics (*fermentos vius) i peix blau com a font imprescindible d’omega-3.

L’especialista en Nutrició també va explicar la importància d’evitar els aliments massa processaments, els sucres afegits i reduir els greixos saturats de la carn vermella, els embotits, els formatges curats i la llet.

Per part seva, el doctor Alegre va oferir una conferència molt tècnica per a explicar les causes i les possibles solucions parcials a l’hora d’afrontar aquesta malaltia que cada vegada afecta a més persones, majoritàriament dones.

 

Major implicació per part de l’administració

Des d’AFISA han volgut traslladar la sensibilitat de les persones afectades i familiars que van assistir tant per la pàgina del Facebook i els que van tenir l’oportunitat d’assistir ja que “estem rebent missatges d’agraïment i enhorabona per fer-los veure tan senzill la realitat i tot el que la majoria desconeix d’aquestes malalties, punt imprescindible per a tenir un diagnòstic precoç i un tractament a cadascun d’ells personalitzats”, va explicar Arias en la presentació de les ponències.

A més, la presidenta va voler traslladar als responsables autonòmics, les peticions del col·lectiu al qual representa: “continuem demanant als responsables de la Conselleria de Sanitat que s’impliquin i tinguin en compte als professionals que realment són investigadors i coneixedors de totes elles. Per a tal propòsit, es necessita que posin en marxa un pla de preparació de personal sanitari que vulgui i tingui empatia per aquests malalts i malaltes i que per a molts som molestos. Gràcies de nou a tots els que ens ajuden i recolzen en aquesta lluita tan necessària”, va concloure Arias.