Home Ontinyent Ontinyent augmenta un 51% la xifra de beneficiaris de les ajudes a vehicles híbrids i elèctrics

Ontinyent augmenta un 51% la xifra de beneficiaris de les ajudes a vehicles híbrids i elèctrics

Ontinyent augmenta un 51% la xifra de beneficiaris de les ajudes a vehicles híbrids i elèctrics

Joan Sanchis explica que les ordenances fiscals “poden ser un instrument de promoció econòmica i ajudar també a potenciar una mobilitat més sostenible”

L’Ajuntament d’Ontinyent ha augmentat en un 51% la xifra de titulars beneficiaris de les ajudes que el consistori atorga als vehicles híbrids i elèctrics, per impulsar l’ús d’estos vehicles, que contribueix a reduir les emissions de gasos contaminants. En concret, en estos primers mesos de 2019 s’han beneficiat d’esta bonificació 82 vehicles híbrids front als 55 de l’any passat i 8 elèctrics, un més que en 2018.

El regidor d’hisenda, Joan Sanchis, destacava l’interès de “no sols aprofitar les ordenances fiscals com a instrument de promoció econòmica, amb bonificacions com les que atorguem a les contractacions indefinides, sinó que també les podem aprofitar per a potenciar una mobilitat més sostenible i respectuosa amb el medi ambient”, assenyalava.

Cal recordar que a més d’esta bonificació, l’Ajuntament també treballa en altres línies d’acció per evitar l’emissió de gasos contaminants. Així, el Pla Municipal de Mobilitat Urbana Sostenible estima un estalvi anual de l’emissió de més de 3.000 tones de CO2 a l’atmosfera gràcies a la incorporació de 13 vehicles híbrids i elèctrics municipals per als departaments de Parcs i Jardins; neteja d’edificis; Policia Local i Medi Ambient.

A més, Ontinyent compta amb quatre punts d’ús públic de càrrega de vehicles elèctrics: al polígon de l’Altet, a l’Avinguda del Tèxtil, a l’aparcament de Paduana i al del Regall. La Regidora de Sostenibilitat, Patricia Folgueras, explicava que aquests punts de càrrega poden augmentar-se de créixer la demanda perquè “l’Ajuntament enten que impulsar este tipus de vehicles és fonamental per crear ciutats més sostenibles amb el Medi Ambient si volem tenir futur com a societat”, manifestava.