Oliva viu la seua Setmana Santa amb distància i passió virtual

La festivitat esta vivint-se a la ciutat d’Oliva complint les mesures de seguretat marcades per les autoritats sanitàries i amb un ampli seguiment per les xarxes socials

 

Tal i com va anunciar la regidora de Festes, Yolanda Navarro, en la presentació del programa,  la Setmana Santa està vivint-se a Oliva amb actes litúrgics però sempre complint les mesures de seguretat. “Des de la regidoria de Festes i la Setmana Santa d’Oliva s’han programat actes privats a les esglésies que seran retransmesos en directe a través de Comarcal TV i xarxes socials, per tal que tots els veïns i veïnes puguen gaudir de Setmana Santa” ha assegurat Yolanda Navarro.

El president de la Junta Central de les Germandats, Toni Alcaraz, ha volgut convidar a tot el poble a continuar participant dels actes que s’han programat per a aquesta Setmana Santa 2021, atenent sempre a les restriccions sanitàries vigents. A més, Alcaraz ha assegurat que “és de justícia agrair la tasca que, des de la Regidoria de Festes, encapçalada per Yolanda Navarro, s’ha fet per a fomentar i difondre aquestes celebracions tan arrelades al cor de la nostra localitat. La nostra presència als mitjans de comunicació, tant en paper, com audiovisuals són fruit i mèrit d’una gestió conjunta entre Ajuntament i Junta Central. Allà on no puguem entrar per la falta d’aforament, esperem que puguen arribar les càmeres de televisió o les xarxes socials”.

A més, el president de la Junta Central de les Germandats ha afirmat que: “La Declaració d’Interés Turístic, que vivim vinculada a una vivència profunda i autèntica dels valors evangèlics, ens encoratgen a fer-nos presents, mitjançant tots els recursos al nostre abast, per a donar a conéixer què és i com se celebra la Setmana Santa olivera. Gràcies, per descomptat, a totes les Germandats, presidents i presidentes, així com a les Juntes Directives i Padrines, per la seua disponibilitat I bon fer. Ens ha tocat treballar de manera diferent i adaptant-nos cada dia a la realitat vigent. Tot un signe de resiliència i caràcter resolutiu”.

Programació Setmana Santa

La programació de la Setmana Santa d’Oliva va arrancar amb la presentació de les Padrines, el passat dissabte 27 de febrer, i el pregó de Mn. Priscilio Ruiz Picazo, el passat 13 de març. Els actes van continuar el divendres de Dolors a la  Parròquia de Sant Roc amb la Santa Missa que va comptar amb l’assistència de les Germandats de Ntra. Sra. de la Pietat i Ntra. Sra. dels Dolors.

Des del 27 de març fins a l’11 d’abril, els veïns i veïnes d’Oliva poden gaudir al Museu Etnològic de l’exposició de les obres del Concurs de Dibuix Infantil Setmana Santa 2021 i Exposició XXV Aniversari Cartells de Setmana Santa.

El Diumenge de Rams es va celebrar el 28 de març a les 9.30 h en la Parròquia assignada a cada germandat on va tindre lloc la benedicció de les Palmes i que va comptar amb l’assistència de les germandats corresponents, padrines i el poble. Tot seguit a les tres parròquies, es va celebrar la Missa de Diumenge de Rams que es va poder veurea  través del Facebook de la Junta Central de Germandats.

Ahir Dilluns Sant es va celebrar a la Parròquia de Santa Maria la Santa Missa amb l’assistència de les Germandats Ecce Homo i Sant Sepulcre. Seguidament, a l’igual que els dies anteriors, es va realitzar el Viacrucis. Els veïns i veïnes van poder gaudir d’aquest esdeveniment a través del Facebook de la Junta Central de Germandats.

Hui 30 de març, Dimarts Sant, s’ha organitzat a la Parròquia de Santa Maria, la Santa Missa amb l’assistència de la Germandat del Crist de l’Amor. Tot seguit, tindrà lloc el Viacrucis.

Es podrà veure a través del Facebook de la Junta Central de Germandats.

La parròquia Santa Maria albergarà la Santa Missa del Dimecres Sant. A les 20 h començarà i comptarà amb l’assistència de les Germandats de la Vera Creu i Jesús de la Passió. Per a concloure, tindrà lloc Viacrucis.

Els veïns i veïnes podran gaudir d’aquest esdeveniment a través del Facebook de la Junta Central de Germandats.

El Dijous Sant, 1 d’abril, a les 18 h, tindrà lloc a la Parròquia de Santa Maria, la Missa In Coena Domini. Seguidament, a les 18.30 h a la Capella de Ntra. Sra. del Rebollet, es procedirà a la Missa In Coena Domini, amb l’assistència de la Germandat Jesús Natzaré, i es podrà veure a través del Facebook de la Junta Central de Germandats.

A les 19 h, serà el torn de la Parròquia de Sant Roc i a les 19.30 h de les Parròquies de Santa Maria i Sant Francesc.

El Divendres Sant, 2 d’abril, a les 8 h tindrà lloc el Viacrucis i Sermó de la Muntanya (de la Germandat del Natzaré) a la Capella de Ntra. Sra. del Rebollet i es podrà seguir a través del Facebook de la Junta Central de Germandats.

A les 17 serà la celebració litúrgica de la Mort del Senyor, a la Parròquia de Sant Roc. I a les 19.30 h, serà el torn de les parròquies de Santa Maria i Sant Francesc.

I per finalitzar, a les 22 h, serà el Desclavament televisat per Comarcal TV.

El Dissabte Sant, 3 d’abril, a les tres parròquies se celebrarà la Vigília Pasqual. (Consultar l’hora a cada parròquia)

I la programació de la Setmana Santa d’Oliva conclourà amb el Diumenge de Resurrecció, el pròxim 4 d’abril. A les 8.30 h, les parròquies assignades realitzaran la Santa Missa amb l’assistència de les germandats corresponents, les padrines i el poble.

Es podrà veure en directe a través de Comarcal TV.

I a les 9.30 h serà el volteig general de campanes per anunciar la Resurrecció del Senyor.