Oliva presenta la 6a edició del Repte Lector

La Biblioteca Tamarit reprén el Repte Lector per a aquest estiu, amb quatre reptes de lectura per als xiquets i xiquetes de 6 anys, fins als joves de 16 anys.

 

Després d’un any paralitzat per la situació pandèmica, la Biblioteca de Tamarit acull amb molta il·lusió, la 6a edició del Repte Lector que començarà, hui 21 de juny, i finalitzarà el 22 de setembre, amb l’objectiu d’incentivar, d’una manera lúdica i divertida, la lectura durant els mesos d’estiu a xiquets i xiquetes de 6 anys, fins als joves de 16 anys.

En aquesta edició es proposa quatre reptes de lectura: Al pas, Al trot, Al galop i Olímpic, on cada repte suposa la lectura de sis llibres. En acabar la lectura dels llibres corresponents a cada repte, es presentarà una ressenya, a elecció, d’un dels llibres, en forma de poema, dibuix, treball manual, resum, booktrailer, booktuber o la modalitat que el participant preferisca.

Dedicat a Francisco Brines

Enguany el Repte Lector està dedicat al Premio Cervantes 2020, Francisco Brines, amb un nou desafiament; la primera ressenya del repte consistirà a escriure un poema inspirat en un dels llibres llegits i amb tots els poemes creats pels participants es publicarà un poemari en memòria a Brines.

El regidor de Cultura, Música i Biblioteques, Julio Llorca, ha assegurat que «és una manera que la gent més jove connecte amb la lectura i cree un vincle amb la cultura. A més, també és una activitat que obri portes a la creativitat i a la literatura, activitats molt reconegudes en el municipi d’Oliva.»

Per a participar en el Repte Lector, cal inscriure’s a la Biblioteca Tamarit, i les persones que participen rebran un Diari de Repte Lector, il·lustrat amb les imatges de l’artista plàstic Bernat Moreno, Marroiak, autor del llibre «Oliva: guia il·lustrada», on es planteja un passeig per diferents tipus de llibres amb parades lectores de diversos gèneres literaris.

Les inscripcions es podran fer des de hui en la Biblioteca Tamarit; per a més informació es pot contactar per correu a bibliotecatamarit@gmail.com o al 962 963 740