Oliva col·loca una «Càpsula del temps» en l’Hort de la Bosca amb la participació de tota la comunitat educativa

El Servei de Benestar Social de l’Ajuntament d’Oliva ha organitzat una jornada participativa amb els xiquets i xiquetes dels centres escolars.

 

L’Ajuntament d’Oliva, a través del Servei de Benestar Social dirigit per la regidora Yolanda Navarro, ha organitzat una jornada de participació infantil i juvenil en la qual els xiquets i xiquetes dels centres escolars d’Oliva han escrit els seus desitjos per al present i futur de la ciutat, per a crear una càpsula del temps que s’obrirà dintre de quatre anys.

La jornada ha tingut lloc a l’Hort de la Bosca, on s’ha col·locat la «Càpsula del temps» i en ella, els xiquets i xiquetes han escrit les seues opinions, preocupacions i necessitats per a Oliva, amb l’objectiu de fer partícips als més menuts de la vida i activitat de la ciutat. Aquesta activitat participativa forma part del procés d’elaboració del I Pla d’Infància i Adolescència d’Oliva que està desenvolupant el Departament de Benestar Social.

La regidora Yolanda Navarro ha destacat la importància de conéixer de primera mà les inquietuds i desitjos dels més joves i menuts, per a planificar les polítiques i accions de l’Ajuntament d’Oliva. «És fonamental que els xiquets i xiquetes de la ciutat se senten partícips del futur de la seua ciutat i que les seues opinions i suggeriments es tinguen en compte en el disseny de les polítiques públiques i en l’activitat de l’administració local».

Per la seua banda, l’alcaldessa d’Oliva, que també va dirigir unes paraules a les persones assistents a l’acte, va assenyalar que «amb aquest acte col·laborem amb l’elaboració i donem per iniciat un projecte ambiciós i amb moltes perspectives de futur. Un projecte que gira al voltant vostre, de les persones més menudes i joves d’Oliva. Un projecte que us agafa de la mà, escolta les vostres preocupacions i té en compte les vostres opinions per a la transformació de la nostra ciutat que mira amb un futur ple d’esperança i il·lusió» en referència al I Pla d’Infància i Adolescència d’Oliva. I afig que «Vosaltres, els xiquets, xiquetes, joves d’Oliva heu de marcar-nos el camí a seguir i aquest projecte que hem desenvolupat amb ferma voluntat ens permet conéixer de primera mà quines són les vostres inquietuds per a l’Oliva de futur».