Home Actualitat Oliva actua en un habitatge familiar, per un assumpte de Diògenes diagnosticat a dos membres d’una mateixa família

Oliva actua en un habitatge familiar, per un assumpte de Diògenes diagnosticat a dos membres d’una mateixa família

Oliva actua en un habitatge familiar, per un assumpte de Diògenes diagnosticat a dos membres d’una mateixa família

Dues persones d’una mateixa família d’Oliva han sigut desallotjades i traslladades a una pensió mentre duren els treballs de neteja i desinfecció de l’habitatge.

El Departament de Benestar Social de l’Ajuntament d’Oliva ha donat una resposta contundent davant la gravetat del problema, un problema de salubritat greu, sobretot per als membres de la família que vivien a la casa.

La regidora Yolanda Balaguer ha estat dirigint, en primera persona, el procés
administratiu i coordinant les actuacions que s’han fet en l’habitatge: ‘malauradament estos casos no són aïllats, cada vegada en són més; persones, famílies que viuen en una situació de precarietat econòmica, invisibles per a la societat, i el que és pitjor, en la més absoluta solitud. Des del Departament de Benestar Social, hem d’estar al costat d’estes persones, hem de fer front a la lacra social que els fa invisibles i els hem de tornar la dignitat que com a persones tenen dret. Les administracions tenim eixe deure i ens comprometem a fer-ho’.

En els treballs han participat un tècnic municipal i personal del cos de bombers, els quals han certificat que l’habitatge era segur per poder entrar a treballar.

Durant la setmana passada, la brigada municipal, normativament equipats per protegir la seua integritat física i la seua salut, han buidat 16 contenidors de 2 m3 d’acumulació de deixalles i 8 contenidors d’acumulació d’orgànic d’1 m3.

Els treballs han comptat amb la col·laboració de la policia local, que ha estat mantenint els controls de seguretat del trànsit i del personal que estava treballant. Els treballs han continuat, amb una empresa contractada especialitzada en neteja integral. Aquest passat dilluns aquesta empresa contractada per l’ajuntament en el control de plagues va accedir a la vivenda per fer el tractament adequat de desinfecció.

Segons ens indica la regidora Yolanda Balaguer, estes persones han de portar un seguiment i control dins d’un programa que s’executa des del Departament de Benestar Social. Estes persones necessiten un seguiment per assegurar que les seues condicions de vida siguen saludables i no es torne a caure en la mateixa situació d’abandonament.

Per altra banda, la regidora vol fer una crida a totes les persones, a la ciutadania d’Oliva, perquè col·laboren a identificar les possibles situacions i ho comuniquen al Departament de Benestar Social.