Més de 900.000 euros d’inversió per a un col·legi del segle XXI

El CEIP Sant Antoni de la Mar de Cullera inicia el nou curs escolar en el seu edifici després de la reforma integral al qual ha sigut sotmés

El curs escolar 2023-24 compta amb importants novetats a Cullera. La més destacada és que el CEIP Sant Antoni de la Mar ha obert les seues portes després d’una reforma integral de les seues instal·lacions que comptat amb una inversió de 918.000 euros. D’eixa xifra, més de 300.00 euros corresponen a les arques municipals.

Cal recordar que el consistori va assumir l’any passat el trasllat i ubicació de barracons provisionals, que es van situar en el pàrquing del Caminàs, mentre es realitzaven les obres de reforma del centre, ja que en aqueix moment la Conselleria d’Educació no disposava dels aularis i això implicava el retard de l’inici de les obres.

A més dels més de 210.000 euros destinats a la instal·lació dels barracons, l’Ajuntament de Cullera ha invertit en el CEIP Sant Antoni de la Mar 25.000 euros en els jocs infantils, més de 37.500 euros en revestiments interiors i exteriors, 26.000 euros en millores de la instal·lació elèctrica i de llum, i més de 3.120 euros en un tendal exterior per al pati d’infantil de 2 anys.

Les obres escomeses en aquest centre escolar pel ‘Pla Edificant’ de la Conselleria, per un valor de més de 615.600 euros, han consistit en la substitució de la coberta de l’edifici principal, millores d’accessibilitat com la construcció d’un ascensor o la retirada de barreres arquitectòniques. També altres treballs com a canvi de portes, fusteria, elements esportius, adequació de banys i del paviment a les aules.

 

Curs escolar 2023-24

Respecte al curs escolar que acaba d’arrancar, cal destacar que un total de 3.203 estudiants estan matriculats en els diferents centres educatius de Cullera.

Per nivells, el nombre d’alumnes i alumnes és el següent: 81 de primer cicle d’infantil (1 i 2 anys), 468 de segon cicle d’infantil (3 i 4 anys), 1.106 de primària i 1.558 estudiants d’ESO, batxillerat i cicles formatius.
Una altra de les novetats importants és que Cullera compta enguany amb una aula més d’infantil de 2 anys. En aquest cas s’ha implantat en el CEIP Sant Antoni de la Mar i se suma a l’aula que ja existeix en el CEIP Dr Alemany des del curs passat.

A més l’IES Blasco Ibañez ha ampliat la seua oferta formativa i compta amb dos cicles nous: Cicle Formatiu de Grau Superior Desenvolupament d’Aplicacions Web i Cicle Formatiu Grau Mitjà de Jardineria i Floristeria.Pla Edificant

Gràcies a l’impuls de l’equip de govern liderat per Jordi Mayor i després de dècades de reivindicacions, en els últims anys s’ha activat la major inversió educativa de la història de la localitat, en concret més de 8 milions d’euros, per a reformar les escoles i instituts públics de la ciutat que arrossegaven deficiències després d’anys sense ser renovades.
A través del Pla Edificant de la Conselleria d’Educació, ja s’ha actuat en l’IES Blasco Ibañez i en el CEIP Sant Antoni de la Mar.

En aquests moments està pendent l’actuació, després de la delegació de competències, en el CEIP l’Escolaica, on es contempla la construcció de tres aules noves d’infantil i d’un gimnàs en el centre; en l’IES Llopis Marí i en el CEIP Sant Agustí.

Ara queda pendent aquest tràmit, la delegació de competències, per a poder actuar en el Conservatori Professional de Música ‘Rafael Talens Pelló’.

D’altra banda cal destacar també la reforma integral de l’edifici principal del CEIP l’*Escolaica, finalitzada a l’abril de 2022 i executada per la Conselleria d’Educació, amb una inversió de 1’1 milions d’euros.