L’Hospital de Xàtiva permet a les famílies entregar objectes personals als ingressats

Una cita permet que els efectes arriben als malalts complint mesures de seguretat

El Departament de Salut a través del seu servei d’atenció al pacient (SAIP) ha posat en marxa un protocol per a fer arribar objectes personals i missatges als pacients que es troben ingressats en aïllament.

Per a fer arribar un objecte personal com, telèfons, llibres, correu, documents essencials o elements de neteja personal els familiars dels ingressats han de concertar una hora amb el SAIP a través del seu número telefònic.

Des d’allí se’ls concerta una hora concreta per a tindre disposat personal zelador que realitza el lliurament de manera instantània.

Els familiars han de fer arribar els objectes en bosses de plàstic tancades hermèticament indicant el remitent i destinatari.

El lliurament es realitza en un punt de recollida annex al SAIP des d’on una zeladora encarregada i equipada amb autoprotecció, trasllada el paquet al pacient ingressat.

Es tracta d’un procediment que permet respectar totes les mesures de seguretat a l’hora de fer arribar objectes als ingressats i que està tenint un gran acolliment per part de familiars i amics que des que es va comunicar no han cessat a utilitzar-lo.

També el Departament de Salut ha començat a rebre per diferents mitjans, nombrosos missatges i dibuixos de xiquetes i xiquets amb missatges de suport als professionals i a les persones ingressades.

Selecció de dibuixos

Des de la gerència del Departament a través del SAIP, s’ha previst fer arribar una selecció d’aquests missatges als pacients ingressats, per a ells s’ha demanat la col·laboració de les supervisores de planta per a distribuir-los.

Els dibuixos són realitzats habitualment per xiquetes i xiquets que els fotografien i pengen en les xarxes socials del Departament.

Les cartes i missatges escrits responen a una iniciativa d’alguns centres docents com l’IES Pou Clar d’Ontinyent que ho ha proposat com a activitat als seus alumnes.