Home Actualitat L’atur baixa a la Safor, Vall d’Albaida i la Costera

L’atur baixa a la Safor, Vall d’Albaida i la Costera

L’atur baixa a la Safor, Vall d’Albaida i la Costera

UGT Intercomarcal denúncia que les «bretxes en la desocupació es perpetuen» i reclama «polítiques que rellancen l’economia en equitat, estabilitat i reducció de desigualtats»

Segons les xifres publicades pel SERVEF, l’atur registrat el mes de novembre de 2019 en la Costera, s’ha situat en 5.165 persones, és a dir, 130 aturats registrats menys que en el mes anterior i 75 menys que en el 2018, la qual cosa suposa un descens mensual del 2’46% i una reducció interanual del 1’43%.

A la Vall d’Albaida l’atur registrat al novembre de 2019 és de 5650 aturats, és a dir, hi ha 200 aturats menys que en el mes anterior i 123 menys que en el 2018, és a dir un descens mensual de 3’42% i una reducció interanual de 2’13%.

A la Canal de Navarrés hi ha 995 aturats registrats el mes de novembre de 2019, per tant, hi ha 87 aturats menys que el mes d’octubre i reducció interanual de 8’97%.

Per a Raül Roselló, Secretari Intercomarcal d’UGT, l’economia d’aquestes comarques basada en campanyes temporals comporta clares diferències de gènere, el 62’18% dels aturats són dones i quant a la contractació sol el 44’75% són per a dones.

«Aquestes bretxes posen de manifest, una realitat i és la falta d’eficàcia dels plans i estratègies actuals, fent no sols necessari sinó urgent, la modificació d’aquestes, per a això s’ha de començar pel principi amb el fiançament d’uns serveis d’orientació públics i suficients que realitzen un diagnòstic i perfilat real i individual de la població parada però també ocupada, així com la posada en marxa de plans de formació estratègics que ajuden a eliminar les bretxes de gènere i que es garantisca una formació mínima que ajude a la inclusió en el mercat de treball de la població més vulnerable; persones joves, persones parades de llarga duració, majors de 45 anys, persones en exclusió social, tenint en compte les estratègies i les necessitats territorials».

A la Safor l’atur registrat el mes de novembre de 2019, s’ha situat en 12996 persones, és a dir, 314 aturats menys que el mes d’octubre. Per part seua, les dades anuals indiquen que tenim en aquest mes 103 aturats menys que el mateix mes del 2018 el que suposa una reducció de desocupació anual del 0’79%.

Roselló considera que «necessitem unes polítiques que rellancen l’economia en equitat, estabilitat i reducció de desigualtats».