En l’aniversari de la declaració de l’Estat d’Alarma s’ha llançat una campanya per a les empreses que han obert en un context tan complicat
Hui 14 de març, fa 2 anys que es va declarar l’Estat d’Alarma, i des de la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Carcaixent, es vol donar un espai i reconeixement a totes les empreses que han obert les seues portes en un context social, econòmic i social tan complicat. L’objectiu de la campanya és facilitar la seua visibilitat i reconèixer-los la seua aposta per l’economia local com a forma de vida.
Les persones que hagen obert un negoci a Carcaixent des del 14 de març de 2020 i estiguen interessades en participar de la campanya han de posar-se en contacte amb l’Agència de Desenvolupament Local de Carcaixent i el personal tècnic municipal els ajudarà a dissenyar una campanya de promoció i facilitar la seua difusió.
Des de Promoció Econòmica s’ha observat com, tot i que la pandèmia ha provocat un gran nombre de tancaments als nostres pobles, també ha fomentat la creació d’autoocupacions com a mesura de generació de treball. Hui en dia, les micropimes són un dels principals vertebradors del nostre teixit econòmic i l’espina dorsal de l’economia mundial, perquè produeixen el 50% del PIB i en general entre el 60% i 70% d’ocupació.
És per este motiu que es fa tan necessari donar suport des dels municipis, serveis que ajuden a reduir els riscos, millorar la competitivitat, donar visibilitat i posar en valor el gran paper que fan.
Prop de 300 hores de tutoria per a emprenedoria
Des de l’ADL Carcaixent, se li acompanya a l’emprenedor/a durant tot el camí a través de tutories individuals i personalitzades, que van des de la viabilitat, ajudes, finançament, elecció del local, clients, competència o màrqueting. Són molts els reptes als quals s’han d’enfrontar una persona que vol emprendre i, tal i com afirmen des de Promoció Econòmica, és necessari que des de l’administració se’ls donen suport per a minimitzar els riscos.
L’Agència de Desenvolupament Local de Carcaixent, ha atès des que es va iniciar la pandèmia, a un total de 53 emprenedors i emprenedores, i ha realitzat un total de 290 hores de tutories. S’atén tant qualsevol persona que vulga obrir un negoci a Carcaixent, així com a qualsevol ciutadà o ciutadana que vulga obrir un negoci en una altra localitat.
Segons les dades, el 80% de les persones que volen iniciar un negoci, reconeixen que no estan preparades i és el motiu principal d’acudir a este servei. Només un 15% dels emprenedors/es finalment posen en marxa el seu negoci, però sens dubte, les tutories que es realitzen són recursos formatius i pràctics que sempre tindran.