La residència de diversitat funcional a Gandia més a prop

La diputada de Benestar Social, Pilar Sarrión, es reuneix amb l’alcalde, José Manuel Prieto i la regidora de Benestar Social, Immaculada Rodríguez, per abordar la gestió tècnica d’una ajuda directa de quatre milions d’euros

La Diputació de València i l’Ajuntament de Gandia avancen el projecte de construcció d’una residència de diversitat funcional a la capital de la Safor, amb una ajuda directa de quatre milions d’euros de la corporació provincial al consistori, que cedirà els terrenys on s’ubicarà el nou centre.

La diputada de Benestar Social, Pilar Sarrión, s’ha reunit a la seu provincial amb l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto i la regidora de Benestar Social, Inmaculada Rodríguez, per abordar el procediment tècnic d’aquesta subvenció concedida per la Diputació en el marc del Pla Convivint. En concret, el projecte de Gandia és un dels huit acordats aquest mateix mes amb la Generalitat com a ampliació al centenar de projectes inicialment aprovats a la província dins aquest programa d’infraestructures socials basat en la col·laboració institucional.

Implicació dels ajuntaments

La col·laboració es tradueix en la implicació dels ajuntaments, que s’encarreguen d’aportar els terrenys i, en cas de projectes molt costosos, participar-ne en el cofinançament; les diputacions, que subvencionen els projectes de construcció i l’execució dels centres de gent gran i residències de diversitat funcional; i la Generalitat, que en última instància equipa les instal·lacions construïdes i les dota del personal necessari per a la posada en marxa.

D’aquests aspectes tècnics i dels temps del procés n’han parlat la responsable provincial, l’alcalde de Gandia i la regidora, que contempla diferents terrenys amb la viabilitat necessària per a edificar la nova residència de diversitat funcional. Per la seua banda, Pilar Sarrión ha explicat a José Manuel Prieto que l’ajuda de la corporació es transferirà en el moment en què el Consell publique l’aprovació definitiva del projecte al DOGV, i que podrà destinar-se tant a la redacció com a la direcció d’obra i la construcció del centre. «La intenció de la Diputació és que els diners arriben aquest mateix any als ajuntaments perquè puguen iniciar la fase constructiva», apunta la diputada.

Per la seua banda, José Manuel Prieto ha afirmat que «Fem un pas més en la consecució d’aquest centre, dirigit als joves que acaben el cicle a l’Enric Valor, però també a qualsevol altre usuari de Gandia i de la Safor que ho requerisca. Un centre que ha estat àmpliament reivindicat per les famílies aquests joves i que tant hem reclamat des de l’Ajuntament a les institucions superiors, i que per fi veu la llum. La col·laboració entre administracions ha donat els primers fruits. Continuarem treballant en aquesta línia».