La Policia Nacional deté en Alzira a quatre dones especialitzades en robatoris amb força en domicilis

Un agent estava fora de servei les va sorprendre fins a dues ocasions abans de cometre els fets

Agents de la Policia Nacional han detingut a Alzira a quatre dones d’entre 18 i 34 anys i origen croat, com a presumptes autores de sis delictes de robatori amb força, quatre d’ells en temptativa i dos consumats. A una de les detingudes li constava en vigor una reclamació per un Jutjat d’Oviedo per fets similars.

Va ser durant els mesos de març i juny quan el mateix agent de policia nacional que es trobava franc de servei va evitar que quatre de les detingudes perpetraren nous il·lícits penals.

El policia, sent coneixedor que s’estaven produint aquest tipus de robatoris en la zona va observar en totes dues ocasions a les ara detingudes en actitud sospitosa rondant pel centre del municipi. En aqueix moment va iniciar un seguiment a les mateixes i va donar avís a les patrulles policials perquè es personaren en el lloc.

L’agent va poder observar com les ara detingudes utilitzaven el mateix mètode en totes dues ocasions pel que en eixir del portal va procedir a donar-los l’alt i identificant-se com a policia les va retenir en el lloc fins a l’arribada de la patrulla evitant així la seua fugida.

Les dones portaven diversos tornavisos amagats entre les seues pertinences, així com claus angleses, làmines de material plàstic i una llima, sent aquests els utensilis molt utilitzats per al forçament de portes

Posteriorment es va procedir a realitzar una minuciosa inspecció a diverses de les portes d’accés als habitatges dels edificis on havien entrat, comprovant que diverses d’elles tenien clars símptomes d’haver sigut forçades.

Modus operandi

Les detingudes actuaven sempre de la mateixa forma. Cridaven primer als porters automàtics i observaven les finestres i balcons dels habitatges per a comprovar d’aquesta manera que no es trobaven els habitants en el seu interior.

Tot seguit, manipulaven la porta d’accés al replà mitjançant la tècnica de la relliscada accedint així a l’interior de la finca mentre que una d’elles realitzava funcions de vigilància.

Les quatre detingudes, totes amb antecedents policials previs han passat a
disposició judicial.