La Policia Local de Gandia vol convertir-se en viral

L’objectiu de la iniciativa és mostrar l’activitat diària que realitza la policia a les xarxes socials

La regidora delegada de Seguretat Ciutadana, Lydia Morant, acompanyada pel Comissari Principal Cap de la Policia Local de Gandia, José Martínez Espasa, han presentat aquest matí la campanya de proximitat de la policia.

Tal com ha explicat Morant, l’objectiu d’aquesta iniciativa és mostrar una part molt important de l’activitat diària que realitza la policia. A través d’una sèrie de vídeos es recullen serveis humanitaris i assistencials que es duen a terme habitualment.

Morant ha anunciat que des de la regidora es desenvoluparan una sèrie d’unitats amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de la ciutadania amb un servei policial més especialitzat i preparat. Entre aquestes iniciatives es preveu l’aplicació de la unitat de proximitat amb més de 8 membres, que s’encarregaran de cobrir els torns de tarda a les diferents barriades.

«Totes les dones i homes que conformen la Policia Local de Gandia han de ser versàtils i polivalents a la seua feina, així ens ho demana la ciutadania al carrer, però això no exclou que puguem especialitzar determinats agents per treballar de forma transversal algunes prioritats com el benestar animal o el medi ambient» ha declarat la regidora qui ha informat de les actuacions que s’han realitzat durant la darrera setmana en el marc del Pla Respecte.

 

ANOMALIES INFORMADES A SERVEIS BÀSICS:
– Parcs i jardins: 11
– Mobiliari urbà: 7
– Contenidors plens o en deficiències: 9
– Deficiències asfaltat i voreres: 8
– Mobles i trastos abandonats a la via pública sense donar avis: 50
– Senyalització: 14
– Papereres: 15

 

DENÚNCIES PER INFRACCIÓ A L’ORDENANÇA DE CONVIVÈNCIA:
– Consum drogues en via pública 2 actes 4/2015
– Dipositar les escombraries al contenidor fora d’hores: 3 (advertències)
– Treure trastos o estris a la via pública sense informar 1 acta
– Portar gossos solt: 2 actes
– Donar menjar als coloms a la via pública: 1 acta
– Ocupació via pública 1 advertència (fruiteria)

Paral·lelament, s’ha explicat que s’ampliarà la informació que es publica a les xarxes socials de la Policia Local de Gandia (@policiagandia a través dels seus canals de Facebook, X, Instagram, Telegram i Youtube). Actualment, les diferents xarxes de la policia tenen més de 12.000 seguidors.

Per la seua banda, Espasa ha explicat el contingut dels vídeos que s’han basat en situacions reals i quotidianes per afrontar els agents de manera periòdica. Tal com ha descrit el Comissari, els primers segons dels vídeos recullen la visió negativa de la Policia Local i es resumeixen amb la frase: «encara que pugues arribar a pensar que som els dolents» per, posteriorment, reflectir la part positiva de les intervencions. «Arribem als incidents ràpidament, patrullem pels nostres carrers permanentment i donem solució als problemes de convivència que poden sorgir, així com ajudem les persones».
Durant la roda de premsa s’ha informat que el 2022 la Policia Local va fer un total de 1.853 serveis de caràcter humanitari i assistencial.

«Amb els vídeos mostrem la nostra feina, Gandia que volem, amb el nou canal de Youtube que pensem ens servirà per a difondre vídeos curts amb consells a la població sobre diferents temes d’interés per als veïns i veïnes de Gandia. Els vídeos no són la finalitat, són el mitjà per mostrar la nostra feina quotidiana a posar en valor» ha finalitzat el Comissari.