La poesia arriba als instituts d’Alzira

Este projecte vol contribuir a la normalitat poètica als Instituts d’Educació Secundària provocant la curiositat entre l’alumnat

Esta setmana ha començat el projecte «SOS Poesia als IES» organitzada pel Departament d’Educació i Infància de l’Ajuntament d’Alzira al qual s’oferixen tallers i recitals de poesia dirigits a l’alumnat  de 3r d’ESO.

Es tracta d’una activitat que s’emmarca dins de les propostes per a celebrar el 2 d’abril, Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil, impartit pel recitador Vicent Camps, qui recorrerà cada dia, des del 19 al 28 d’abril un institut de la ciutat.

«Este projecte, que vol contribuir a la normalitat poètica als Instituts d’Educació Secundària, es fonamenta en la idea de trencar la monotonia de les classes donant la possibilitat de parlar, també, de poesia que no forma part dels currículums de cada curs, però que provoca la curiositat entre l’alumnat jove» ha explicat la regidora d’Educació Maria Calvo.

Dos dels objectius que busca Sos Poesia als IES són:

– Mostrar a l’alumnat que la poesia pot parlar de coses que els són properes, amb textos que els atrauen pel seu contingut i que no renuncien a la qualitat.
– Crear un espai lúdic, on es dialogarà i es comentarà sobre poesia de diferents autors i autores i des de la vessant de la recitació, fent especial atenció a la lectura expressiva i atenent a la disposició del cos, l’ús de la veu, el ritme, la comprensió, l’entonació, la vocalització, la respiració i la interpretació.

El projecte va començar el dilluns 19 d’abril amb el recital de Vicent al Xúquer Centre Educatiu i hui ha continuat amb la visita al Rei En Jaume, en els quals l’alumnat i el recitador han compartit espai, sensacions i emocions. Està programada la visita al IES Murta demà i al Josep Mª Parra la propera setmana.