La Fira i Festes més segura torna a Oliva amb concerts i espectacles

Yolanda Navarro destaca l’aposta per actuacions d’artistes locals i nacionals

La regidora de Festes, Yolanda Navarro ha presentat la programació de ‘Fira i Festes Segures d’Oliva’ que combina esdeveniments culturals i festius de diferents índoles, buscant sempre la varietat per a tot el públic i adaptant cadascun dels actes a la normativa sanitària vigent.

La Fira arrancarà el pròxim divendres, 18 de juny, i finalitzarà diumenge, 20 de juny, i estarà ubicada a 4 zones diferents (passeig de Jaume I, parc de l’Estació, zona del Centre Polivalent i passeig de Lluís Vives) per a evitar aglomeracions.

Yolanda Navarro ha afirmat que des de la Regidoria de Festes s’ha treballat per presentar una programació variada i apta per a tots els públics, amb l’objectiu que tota la ciutadania participe en les festes i ho faça de forma segura. “S’ha estudiat totes les franges d’edat per tal d’oferir una programació completa i diversa, en la qual tant menuts com grans puguen participar i gaudir” ha afirmat Navarro.

‘Fira i Festes Segures d’Oliva’ començarà el divendres, 18 de juny amb el Mercat d’Artesania, que s’ubicarà a la zona del passeig de Lluís Vives, i obrirà les portes a les 17 h; el seu horari habitual serà d’11 h a 14 h i de 17 h fins a les 22 h, els tres dies de festa. Les persones assistents podran adquirir productes artesanals com joieria de cristall, decoració de ceràmica, sabates, figures decoratives, pa artesanal, entre molts altres.

La inauguració oficial serà divendres, a les 18 h, amb l’actuació de l’Associació Artístic-Musical d’Oliva i MEGOC Modern Espai Gòspel Cor al parc de l’Estació, que donaran el tret d’eixida a unes festes segures i responsables.

Música en directe

Des de la Regidoria de Festes s’ha apostat per la música en directe com a base la programació de ‘Fira i Festes Segures d’Oliva’. Per tal de potenciar la cultura i ajudar a un dels sectors més afectats per la pandèmia.

Divendres, 18 de juny, el Diluvi oferirà un concert gratuït al Parc de l’Estació. Les persones interessades a assistir hauran de reservar la seua plaça a: https://www.notikumi.com/channel/pro21/2021/6/18/concert-de-el-diluvi-a-oliva, per tal de garantir l’aforament limitat i el registre de totes les persones que hi assistisquen.

El grup Alison Darwin actuarà el pròxim dissabte, 19 de juny, al parc de l’Estació d’Oliva. És un grup català amb components d’Oliva que tocaran per primera vegada a la nostra ciutat. Les persones interessades a assistir hauran de reservar la seua plaça prèviament, per a garantir les mesures de seguretat.

L’artista Andreu Valor també oferirà un concert a Oliva, el pròxim diumenge, 20 de juny, a les 12 h, al passeig de Jaume I. Es tracta d’un cantautor valencià (Cocentaina) que ha aconseguit el Premi al millor disc de cançó d’autor i millor gira per l’Institut Valencià de Cultura.

I a més, dins de la programació de ‘Fira i Festes Segures’ s’ha creat el ‘Tardeo Oliva Sona’ que tindrà lloc el pròxim diumenge, 20 de juny, amb la participació de diferents grups musicals.

Clara Andrés i Estela Tormo oferiran el seu concert a les 18 h al passeig de Jaume I. Tot seguit, a les 19 h, Isabel Monzó actuarà al parc de l’Estació, i La Sede 2.0 oferirà la seua actuació a les 19 h, a la zona del Centre Polivalent.

Conclourà l’oferta musical, el grup Invers a les 20 h, a la zona del Centre Polivalent. Es tracta d’un grup de joves promeses, entre els quals hi ha músics d’Oliva.

Espectacles

Les ‘Fira i Festes Segures d’Oliva’ comptarà amb espectacles en directe que garantisquen la diversió i el foment de la cultura, però sempre fent complir les mesures de seguretat marcades per les autoritats sanitàries.

Divendres, 18 de juny, a les 19 h tindrà lloc l’espectacle La Touneé de Barrio amb els millors clàssics dels anys 70, 80 i 90, acompanyats pel presentador José Manuel Parada. Un espectacle molt divertit i cridaner, que farà gaudir a la gent jove i gran d’Oliva, al Parc de l’Estació.

‘El Gran Cabaret’ també forma part de l’extensa programació de ‘Fira i Festes Segures d’Oliva’. Tindrà lloc el pròxim dissabte, 19 de juny, a les 22.30 h al parc de l’Estació. Es tracta d’un espectacle molt cridaner i apte per a tota la família.

I per finalitzar, diumenge serà el torn de l’espectacle ‘Cabaret Circus’ a les 21 h en el parc de l’Estació, que posarà punt final a la programació.

Fira Cultural

La Regidoria de Festes, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura que encapçala Julio Llorca, ha programat la Fira Cultural, que tindrà lloc el dissabte, 19 de juny i diumenge, 20 de juny, d’11 h a 14 h, a la zona del passeig de Jaume I.

El Mercat dels Versos comptarà amb les presentacions de llibres d’escriptors locals, contacontes, espectacles infantils i signatura de llibres per part d’escriptors locals. I els assistents podran gaudir també del mercat literari, en el qual col·laboraran llibreries i comerços d’Oliva.

A més, participaran diverses associacions, com la Federació de Moros i Cristians que exposarà el catàleg «Un segle de records» i organitzarà visites guiades a l’exposició «Un segle de records. Història de la Festa de Moros i Cristians a Oliva»

Espectacles infantils

Els més menuts podran gaudir de l’espectacle de Màgia Piter Pardo a les 12 h a la zona del Centre Polivalent d’Oliva. Serà un esdeveniment totalment gratuït, però s’haurà de reservar la plaça, per tal de garantir l’aforament limitat i el registre de totes les persones assistents.

A les 18 h, a la zona del parc de l’Estació, tindrà lloc l’espectacle infantil ‘Charlie i la fàbrica de reciclatge’. L’aforament serà limitat i es s’haurà de fer la reserva de l’entrada.

Joves promeses

La regidora Yolanda Navarro, ha explicat que des de la Regidoria de Festes s’ha apostat pels artistes locals i, a més, per les joves promeses del poble, per a aconseguir així visibilitat per als seus projectes i el foment de la cultura local.

Concretament, dissabte, 19 de junt, a les 13 h a la zona del passeig de Jaume I, la cantautora d’Oliva, La Maria, oferirà un concert gratuït amb aforament limitat. També s’haurà de reservar l’entrada.

La jove artista actuarà per primera vegada a Oliva i ha mostrat el seu agraïment a la Regidoria de Festes per la seua invitació.

La Banda de Música Juvenil AAMO també estarà present a la programació de la Fira i Festes, amb una actuació en directe el pròxim dissabte, 19 de juny, a les 19 h a la zona del passeig de Jaume I.

Protocol

L’Ajuntament d’Oliva ha creat un protocol especial de seguretat per a fer complir les mesures de seguretat marcades per les autoritats sanitàries. Per això serà obligatori l’ús de mascareta i hidrogel, s’haurà de mantindre la distància recomanada i l’aforament serà limitat.

A més, els concerts i actuacions comptaran amb una gestió de reserves prèvies per a controlar l’aforament i per a aconseguir el registre de dates de totes les persones assistents.

Yolanda Navarro ha explicat que la Fira i Festes d’enguany està molt enfocada a la cultura, per tal d’oferir als veïns i veïnes una programació que els faça gaudir, i que alhora siga totalment controlable i es puguen complir les mesures de seguretat. “Són unes festes diferents però amb una programació molt extensa i viva. Hem treballat molt des de la nostra regidoria per a tindre una oferta cultural diversa i per a tots els públics; perquè, entre altres, considere que l’oci i la cultura és necessària en una educació plena i diversa; i és molt important per a la salut psíquica i anímica de les persones, que ja acusen aquesta fatiga pandèmica” ha assegurat Yolanda Navarro.

Per a la nit de Sant Joan, per temes de seguretat, s’ha prohibit fer la tradicional foguera i romandre en les platges durant tota la nit. Per aquest motiu, la regidoria de Festes ha volgut proposar una alternativa segura al poble amb el concert de Jotajaybers al Parc de l’Estació.

Per concloure, la regidora de Festes ha volgut agrair el treball realitzat pels tècnics municipals, que han estat col·laborant incansablement en l’organització de les festes, i també a totes les associacions, grups musicals locals i empreses involucrades en el desenvolupament d’una ‘Fira i Festes Segures’ i amb responsabilitat.