La Fira Gastronòmica de Vilallonga de 2020 acaba amb xifres de rècord

Les Majoraleses de la Mare de Déu de la Font guanyadores del XIV Concurs de Blat Picat

La Fira Gastronòmica i Concurs de Blat Picat de Vilallonga han tancat l’edició de 2020 amb xifres de rècord. Segons en hans informat els Festers de la localitat, durant dissabte i diumenge es van vendre més de 2.000 esmorzars, dinars i sopars, el que evidència la gran afluència de públic que ha visitat a localitat de la Safor durant el cap de setmana.

El dissabte a les 11 hores es va inaugurar la XII Fira Gastronòmica al passeig Prestíbero Giner. L’acte va comptar amb la participació de la Colla de Dolçainers i Tabaleters La Curra. Durant tot el matí, l’oferta gastronòmica es va completar durant tot el matí amb jocs i activitats lúdiques infantils als carrers i l’espectacle per a públic familiar «Rondaballs» amb contes populars i danses tradicionals a càrrec d’Almudena Francés i Lluc Llorens. Per la vesprada van continuar els jocs i activitats lúdiques infantils. La vesprada va acabar amb l’actuació la Rondalla Agredolç i un festival música que va comptar amb l’actuació de grups locals.

El plat fort va començar a les 12.30 a la Casa de Cultura amb la presentació dels i les participants del XIV Concurs de Blat Picat, estrella de la gastronomia vilallonguina. Entitats, associacions i particulars competiran per executar el millor plat de Blat Picat d’este 2020.  A les 13 hores el jurat va anunciar a les guanyadores d’esta edició que van ser les Majoraleses de la Mare de Déu de la Font.

Els tallers i la música, protagonistes del diumenge

El diumenge a les 8.30 hores va arrencar la Marxa Senderista de l’Agrupació Muntanyista de Vilallonga amb una durada de quatre hores des de la Font dels Setze Xorros. Casi de forma simuntània, a les 9.30, aprofitant la commemoració del 8 de març, es va celebrar la Cursa de la Dona.

Durant tot el matí, a l’igual que la jornada anterior  hi va haver  jocs i activitats infantils al Passeig. Una de les propostes més atractives per als més menuts i el taller d’art infantil «Cuinar artísticament el Blat Picat» amb l’Associació Cultural Artristres.

La música va ser la protagonista de les activitats de la vesprada. A les 16:00 hores el públic va poder gaudir d’un concert de música festera a càrrec de Grup Musical El Comboi i a les 18:00 va agfar el relleu, l’espectacle «Música en Dansa» amb la banda de Villalonga i la col·laboració dels alumnes de Pamela Gregori a l’auditori. A les 20:00, a l’Auditori, es va posar punt i final a la XII Fira Gastronòmica.

L’alcalde de Vilallonga, Domingo García s’ha mostrat molt satisfet per la bona acollida que ha tingut la programació de la Fira i ha agraït a tot el personal municipal, festers, associacions i entitats que han col·laborat a que l’edició de la Fira i el Concurs de Blat Picat haja estat un èxit.