Ja es poden visitar els impressionants dossers de la Setmana Santa d’Alzira

Consisteixen a exposar les imatges dels passos processionals a les cases particulars, aconseguint recreacions naturalistes i sorprenents

 

Alzira està immersa totalment en la celebració de la Setmana Santa. Els seus Dossers, declarats Bé de Rellevància Local, ja han obert les seues portes perquè totes les persones que els visiten puguen gaudir-los. Esta vesprada l’Ajuntament d’Alzira i la Junta de Germandats i Confraries faran la tradicional visita de Dossers poder veure’ls i donar l’enhorabona pel treball realitzat pels clavaris i confrares.

Els Dossers de Setmana Santa constitueixen una manifestació artística genuïna i única, orgull de la Setmana Major de la ciutat d’Alzira, València. Consisteixen a exposar les imatges dels passos processionals a les cases particulars, aconseguint recreacions naturalistes o, simplement, envoltades d’una decoració de riques teles i flors. Aquestes ambientacions contribueixen, mitjançant els sentits, a fomentar el misticisme i recolliment, propis d’aquests dies sense perdre el caràcter festiu i celebratiu que els embolica. De l’inici de la tradició doselera, hi ha constància escrita des del segle XVIII.

La regidora de Patrimoni Històric i Turisme, Isabel Aguilar, ha manifestat que: “Els Dossers d’Alzira, un any més, sorprenen els qui els visiten. El treball dels confrares i clavaris se supera any rere any i són milers els alzirenys i els turistes que gaudeixen d’este art efímer i que és la senya d’identitat de la nostra Setmana Santa. Estic convençuda que amb tot el treball realitzat aconseguirem ben prompte que els nostres Dossels aconseguisquen el títol de BIC”.

Per la seua banda el president de la Junta de Germandats i Confraries de la Setmana Santa d’Alzira, Vicent Fábregues, ha destacat que: “Enguany hem vist com ha augmentat el nombre de gent que ix al carrer per veure els Dossels. Anem a seguir treballant conjuntament amb l’Ajuntament d’Alzira per aconseguir el reconeixement que els nostres Dossels mereixen. La gent té moltes ganes de Setmana Santa i això es respira al carrer”.

Esta nit, al voltant de les 00 h es donarà a conéixer la decisió del jurat que atorgarà els premis als millors Dossers de 2023.