Gandia reactiva el Centre Històric amb 2 hores d’aparcament gratuïtes en el pàrquing del Serpis

Aquesta iniciativa compta amb el suport de comerciants i hostalers

Els regidors d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Gandia, Salvador Gregori, i de Polítiques Econòmiques i Comerç, Ferran Martínez, han informat que el pàrquing subterrani de gestió municipal del Centre Històric (riu Serpis) oferirà a partir del pròxim dissabte, 13 de juny, 2 hores d’aparcament gratuïtes a tota la ciutadania durant aquest estiu.

L’objectiu: reactivar el cor de la ciutat, impulsar les compres en els comerços i el consum en els locals hostalers davant la pandèmia de la covid-19.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins de l’ampli paquet de mesures que ha posat en marxa l’Ajuntament de Gandia per a incentivar els sectors productius de la ciutat, per a pal·liar els efectes negatius de la crisi del coronavirus i dinamitzar l’economia local, com ara els dos milions d’euros en ajudes directes per al xicotet comerç, l’hostaleria i els serveis.

«Cor de la ciutat»

El regidor d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, ha explicat que “de la mateixa manera que en els pàrquing municipals no estava cobrant-se l’abonament laboral perquè no es podien utilitzar durant el confinament, ara que entrem en la fase final de la desescalada anem a ajudar a reactivar el centre històric oferint dues hores gratuïtes d’aparcament per a tota la ciutadania que desitge apropar-se al cor de la ciutat, independentment que vagen a comprar, a prendre un cafè, o simplement a passejar. Gregori considera que “ara més que mai hem d’impulsar el comerç urbà i l’hostaleria de la nostra ciutat, i és quan l’administració local ha d’estar al costat del ciutadà i de les xicotetes i mitjanes empreses”.

«100.000 metres quadrats per a passejar»

El regidor de Polítiques Econòmiques i Comerç, Ferran Martínez, per la seua banda, ha assenyalat que “aquesta mesura arredoneix tot el procés que hem fet per alliberar espai per al vianant al Centre Històric, amb 400.000 metres quadrats amb trànsit restringit, 100.000 metres quadrats per a passejar amb comoditat i 1.100 establiments amb 100 terrasses on poden asseure’s 4.000 persones”, qui ha afegit “si ja havíem contemplat el manteniment de les vies d’accés als pàrquings, amb aquesta nova mesura també ens avancem a una exigència que la UE ja està plantejant-nos: la sostenibilitat de les ciutats. En definitiva, el Centre Històric millorarà sensiblement la pacificació del trànsit en un espai únic a la Comunitat Valenciana”.