Gandia programa diferents activitats per reivindicar el 8M, Dia Internacional de les Dones

La representació del feminisme es farà visible a través d’un monument situat a la plaça de l’Ajuntament que mostra el bust d’una dona amb colors morats i conté la mirada en blanc i negre de la Clara Campoamor

La regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Juana Navarro, ha presentat la programació sota el títol ‘Totes podem ser referents’ amb motiu del Dia Internacional de les Dones que se celebra el 8 de març. «El 8 M continua sent una referència i una data important. Cal recordar que es commemora perquè, malgrat tot, continua existent una important desigualtat entre homes i dones», ha declarat Navarro.

Tal com ha explicat la regidora, el lema que s’ha escollit des de la regidoria d’Igualtat és un clam cap a la inspiració en altres dones. En aquesta línia, el cartell d’enguany, dissenyat per Ana Sentieri, reprodueix el mític dibuix feminista «We can do it» amb una figura construïda a partir de diferents rostres de dones. «Totes som imprescindibles en la lluita per la consecució dels drets i la igualtat de gènere. La diversitat, la interculturalitat o l’edat són elements que cal fer visibles», ha afegit Navarro.

A més del cartell, la representació del feminisme també es farà visible a través d’un monument que ja situat a la plaça de l’Ajuntament. Aquest mostra el bust d’una dona amb colors morats i conté la mirada en blanc i negre de la clàssica feminista Clara Campoamor. «Ella, com també altres moltes dones, van marcar el camí de la igualtat i el feminisme encara continua els seus passos», ha assenyalat Navarro.

Punts violeta

Enguany s’ha preparat una ampla programació d’activitats com exposicions, xarrades, teatre, recitals, un concert, un concurs d’aparadors amb la decoració del 8M, entre altres. A més, el 5 de març es realitzarà a les 18.00 h al Teatre Serrano l’homenatge de la ciutat a les seues dones en el qual les protagonistes seran Teresa Pascual Soler, Carmen Morant Zacarés i Charo Sabater. Aquest esdeveniment comptarà també amb l’actuació dels alumnes de l’acadèmia de Dansa Sonsoles Borja.

Com a novetat, la regidora d’Igualtat ha anunciat que s’instal·laran punts violeta dins de la campanya #NoEstàsSola en el mercadet dels dissabtes. La informació detallada de tota la programació es pot consultar en la pàgina web d’Igualtat Gandia. A banda dels actes, Gandia es pintarà de morat a través dels bancs distribuïts pels diferents barris de la ciutat; al lletrer ‘Gandia’ de la platja; i s’il·luminarà l’Ajuntament amb aquest color per a simbolitzar aquesta data tan commemorativa com és el 8 de març.