Gandia presenta a Fitur 2023 el Corredor verd del Barranc de Beniopa fins al Grau

Amb un pressupost de 3 milions d’euros finançat pel fons europeus Next Generation

Les actuacions es distribueixen en tres eixos, disminuir el risc d’inundació millorant la funcionalitat de les àrees de laminació, recuperar la vegetació pròpia de ribera millorant el paisatge natural i la mitigació dels efectes de les inundacions i connectar ecològicament i socialment mitjançant la creació d’un itinerari que comunique els nuclis urbans i afavorisca les activitats lúdiques i socials.

“Presentem una iniciativa que té el doble objectiu d’apostar per la sostenibilitat i també per donar solució a la connectivitat entre Gandia i la platja, Gandia i el port. Amb determinades decisions des del punt de vista urbanístic i mediambiental com la que hui hem presentat. A més, d’un nou producte turístic”, ha assegurat Vicent Mascarell, regidor de Turisme, durant la presentació del projecte elaborat pel departament de Medi Natural de l’àrea de Gestió responsable del territori.

Amb un pressupost de 3 milions d’euros (95% a càrrec de Fundació Biodiversitat, 2.385.547,91 €. I una aportació municipal del 5%), la duració prevista del projecte és de setembre 2022 a 31 desembre 2025.