Gandia es compromet al compliment de la normativa sanitària i fer front a la crisi de la Covid-19

L’Ajuntament i el sector comercial, hostaler i hoteler de la ciutat signen un protocol d’intencions

 

El Saló de Plenaris de l’Ajuntament de Gandia ha estat l’escenari aquest matí de la signatura del “Protocol d’intencions entre l’Ajuntament de Gandia i les associacions de comerciants, hostalers i hotelers de la ciutat per al rigorós compliment de la normativa sanitària i l’adopció de mesures per a fer front a la crisi sanitària COVID-19”. L’Alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada del regidor de Polítiques Econòmiques, Ferran Martínez, ha presidit l’acte, del qual també han estat testimonis el vice-alcalde, Josep Alandete, el regidor de Turisme i Platges, Vicent Mascarell, l’edil de Sanitat, Liduvina Gil i els portaveus del Grups Municipals: Víctor Soler (PP), Josep Alandete (Compromís +´ Gandia unida) i Pascal Renolt (C’s).

Hi han signat: Destí Safor i les associacions d’Hotelers de Gandia, d’Hostaleria del Centre Històric-Raval-Prado, Gandia Comercial Centre Històric, de Comerciants República Argentina, El·líptica i adjacents, de Comerciants Roís de Corella i adjacents, de Comerciants, Comerç i Serveis Corea i de Comerciants de la Platja. També hi eren presents la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor, FAES i el Cercle d’Economia de la Safor (CES).

El protocol per al compliment de la normativa sanitària adopta una sèrie de mesures per a fer front a la crisi sanitària de la covid-19. I és que a la vista de les mesures temporals i excepcionals adoptades per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública (competent en matèria de sanitat), es considera molt necessari i primordial establir un acord fruit del consens entre l’Ajuntament de Gandia i les entitats que representen als sectors productius de la ciutat. “Perquè ara més que mai, tots els que estem ací representants, hem de garantir i reforçar el compliment estricte de la normativa sanitària, amb dos objectius: Evitar els riscos de contagi i assumir la responsabilitat de comprovar a cada moment l’exacte compliment dels deures imposats”. Així, segons l’Alcaldessa, la signatura del protocol sanitari marca 3 metes: Contribuir a la seguretat i salut de les persones (que és el primer). El correcte desenvolupament de l’activitat comercial, turística i productiva de la ciutat (la prioritat és garantir la salut de les persones, però la nostra obligació també és consolidar la reactivació econòmica). Finalment, assegurar les millors condicions de vida possible dels ciutadans i visitants de Gandia.

4 punts d’acord

“Hui llancem al món un missatge de responsabilitat i compromís. Anem a ser molt exigents amb nosaltres mateixos i anem a ser igual d’exigents amb qui vinga a casa nostra”.

Per això, mentre es mantinguen les condicions i restriccions especials de caràcter sanitari amb motiu de la covid-19, els sota-signants es comprometen a:
1. Realitzar campanyes d’informació i divulgació per a la prevenció i seguretat relatives davant la covid-19.
2. Reforçar les mesures de seguretat i prevenció en aquells actes, esdeveniments o activitats que impliquen l’afluència i sociabilització de persones.
3. Incrementar el nombre d’informadors per a la difusió i coneixement de normes de seguretat i salut aplicables a la ciutadania i als establiments oberts al públic.
4. Reforçar, dins de les competències com a Ajuntament, les mesures d’inspecció i control per al compliment de la normativa.

“Totes i tos els qui estem en este espai territorial que es diu Gandia, tots els estimem a la nostra ciutat, tots els que treballem per millorar la nostra economia i defensem al nostre teixit productiu… Tots des de la mateixa consciència i des de la mateixa responsabilitat, hem de fer front a decisions i situacions difícils, perquè el problema és complex. Totes i tots hem de ser co-responsables i apel·lar a la responsabilitat col·lectiva. Però, també, a la individual de cadascun de nosaltres: és imprescindible que ens cuidem, per a poder cuidar de tots i evitar el virus”, ha expressat Morant.

Per la seua banda, regidor de Polítiques Econòmiques ha manifestat el compromís ferm “en defensar la salut de la ciutadania i els visitants, primer, i després dels sectors productius. Hem de ser capaços del compliment de les mesures de prevenció marcades per l’autoritat sanitària… Fer compatible la necessària re-activació econòmica amb la defensa de la salut i la seguretat de les persones. Si totes i tots fem el que toca ho superarem el més prompte possible”.

El president de Destí Safor, la principal patronal hostalera, José Manuel Navarro ha assegurat que el sector privat continuarà implementant totes les mesures que siguen necessàries, “perquè treballar de cara al públic és molt dur i nosaltres hem de ser els primers que hem de cuidar-nos per cuidar la ciutadania. De fet, estem treballant des del primer dia en un segell per a tots els establiments que complisquen amb les normes de seguretat, higiene… I anem a continuar treballant més dur encara per tal de donar el servei que Gandia i el nostre turisme es mereixen”.

Crida a la no estigmatització

L’Ajuntament recorda que a Gandia hi ha milers de ciutadans i ciutadanes que estan anant cada dia a la platja en condicions d’absoluta seguretat i normalitat; que poden allotjar-se en un hotel amb garanties; que estan podent anar a un restaurant a menjar també, a un bar a prendre un café, a fer-se un gelat… en condicions de normalitat; que poden comprar a una botiga com sempre ho han fet… Per això, eixe contrastat que hi ha entre el de la pandèmia i el que estiguem cuidant-nos, amb el de l’absoluta normalitat que hi ha en quasi tots els espais de la ciutat, en els hotels, en els bars i restaurants, en els nostres comerços. També en les activitats que s’hi programen a l’aire lliure.

L’executiu, també demana que no s’estigmatitze les persones ni les empreses, ja que el brot no és conseqüència d’una mala praxi ni dels empresaris, ni del servei sanitari, ni del conjunt de la ciutadania. Perquè no hem d’oblidar que el virus està en les persones i pot aplegar als seus contactes, però no està en un determinat local o establiment. La covid-19 apareix en les persones.