Gandia continua amb l’ampliació de la xarxa municipal Wifi

Cadascun dels nous 20 punts ofereix connexió a Internet d’un mínim de 30 Megues de descàrrega, totalment gratuïta

Gràcies a la participació en el projecte WIFI4EU (una iniciativa que promou el lliure accés de la ciutadania a la connectivitat wifi en espais públics com ara parcs, places i llocs públics) i la recepció d’una subvenció procedent de fons europeus a què va optar l’Ajuntament, Gandia continuarà ampliant la seua xarxa wifi municipal.

Així ho han explicat aquest matí en roda de premsa l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto i l’edil responsable de Govern Interior i Coordinació Administrativa Nacho Arnau.

Tal com ha informat la primera autoritat municipal, encara que a la memòria inicial del projecte es contemplava la instal·lació de 10 punts d’accés wifi, l’empresa que va resultar adjudicatària va proposar ampliar aquesta oferta fins a 20 punts (ja es troben en funcionament), el doble del previst inicialment. Cadascun d’aquests punts d’accés, seguint les condicions del projecte WIFI4EU, ofereix connexió a Internet d’un mínim de 30 Megues de descàrrega, totalment gratuïta.

Prieto ha informat que per prestar el servei, s’ha d’arribar per cable als punts de connexió de manera que encara no es pot accedir a tots els punts de la ciutat. D’aquesta manera, els nous punts d’accés gratuït al servei de wifi són els següents:

Plaça Prado: 3
Plaça Ajuntament: 1
Plaça Rei Jaume I: 1
Plaça Escoles Pies: 1
Plaça Tirant (a l’oficina de padró): 1
Parc Estació: 1
Plaça Xocolaters: 1
Jardí de la Casa de la Marquesa: 1
Plaça Tirant (a l’oficina Habitatge): 1
Mirador del Serpis: 1
Passeig Germanies a l’alçada de la Casa de la Marquesa: 1
Carrer Tossal:
Plaça Loreto: 1
Centre Cívic Roís de Corella: 2
Plaça Escorxador: 1
Retingues de la Policia Local del Port: 1
Centre Social de Corea: 1

 

No cal registre

Durant la roda de premsa s’ha explicat que una de les novetats principals d’aquest servei que ja està implantat a Gandia és que ara no caldrà registrar-se com a usuari cada vegada que ens connectem a Internet en algun d’aquests punts. Tal com indica el conveni WIFI4EU, quan accedeixes als ajustaments del teu dispositiu mòbil, només has de fer clic a l’opció WIFI4EU. Aleshores apareix el que s’anomena el «portal captiu» (la primera pantalla que apareix quan et connectes a una xarxa de wifi pública) i ja pots navegar.

Pel que fa a la inversió realitzada, l’alcalde va informar que el pressupost d’aquest projecte és de 29.277,16 euros.
La subvenció procedent de fons europeus era de 15.000 euros i l’Ajuntament de Gandia va afegir 5.000 euros més per millorar les condicions de la instal·lació i ampliar els punts de connexió wifi. A més d’aquesta quantitat, el consistori abonarà anualment 1.399 euros per garantir el manteniment del servei fins a finals del 2024, amb possibilitat de prorrogar-lo dos anys més.

«Internet no és un passatemps. Ens ho ha demostrat la pandèmia. És una eina de treball, és una via d’aprenentatge, també és una manera d’apropar les administracions públiques a la ciutadania i facilitar-los els tràmits administratius. Per tant, ha de ser un dret. Potser no és l’internet més potent, però sí que és el més accessible als ciutadans. Abans com a regidor de Modernització i ara com a alcalde, seguiré treballant per garantir l’accés de totes les persones a Internet i evitar la bretxa digital» va declarar José Manuel Prieto qui va reafirmar el compromís del govern municipal per «seguir fent passos ferms per ser una millor ciutat. No podem perdre cap oportunitat per estar a l’avantguarda de les noves tecnologies, per innovar i situar la nostra ciutat com a destinació intel·ligent».

Per la seua banda, Nacho Arnau va afirmar que «internet és un dret que permet accedir a la informació i una manera de relacionar-se amb les persones i les administracions. La pandèmia ens va ensenyar que gràcies a internet es pot eixir millor de les situacions encara que siguen complicades».