Gandia, Carcaixent, Bellreguard i Dénia reconegudes per UNICEF com a Ciutats Amigues de la Infància

Junt Rafelbunyol, Villena i Poble Nou de Benitatxell són les set ciutats valencianes reconegudes per la seua aposta pels drets de la Infància

Bellreguard, Carcaixent, Gandia, Rafelbunyol, Dénia, Poble Nou de Benitatxell i Villena han sigut reconegudes per UNICEF com a Ciutats Amigues de la Infància, un segell que posa en valor el treball i la trajectòria per a potenciar la participació infantil com un element vertebrador i dinamitzador en l’àmbit municipal. La distinció, que té vigència per un període de quatre anys, s’atorga després d’un procés de diagnosi i anàlisi de cada candidatura en què es tenen en compte qüestions com el disseny d’una estratègia o pla local d’infància, o l’existència d’un òrgan estable de participació infantil.

El Reconeixement “Ciutat Amiga de la Infància” és una distinció que atorga UNICEF Espanya, juntament amb el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i l’Institut Universitari de “Necessitats i Drets de la Infància i l’Adolescència», de la Universitat Autònoma de Madrid (IUNDIA) a les entitats locals, que ho sol·liciten i superen un procés d’avaluació.

La iniciativa Ciutats Amigues de la Infància pretén millorar el benestar de la infància impulsant polítiques locals que garantisquen el desenvolupament ple de xiquets, xiquetes i adolescents, amb un enfocament de drets de la infància, equitat, participació, procés orientat a resultats i de coordinació.

En estos moments hi ha 330 municipis a tot l’Estat que tenen esta distinció. El lliurament dels reconeixements a les noves Ciutats Amigues de la Infància tindrà lloc el proper 14 de juliol en un acte telemàtic.